URBAN & 4 – LIVE 2015 
(Aquarius Records, CD 568-15)
– NOVO U PRODAJI –

 

CD1
BLACK TATTOO
RUKE
KUNDERA
SAMO
AKO SE NAPIJEM DO SMRTI
RIBE
ROBOT
KADA SE VODA POVUČE
KASNO JE ZA LJUBAV
GLAS JEKA
PRIĐI MI BLIŽE
MOJA VODA

CD2
SVIJET ZA NAS
NEBO
MAGNET
SUTRA ĆEMO PRIČATI
ODLUČIO SAM DA TE VOLIM
MJESTO ZA MENE
MALA TRUBA
MOJA
DVA METRA
ASTRONAUT
KORNJAČA

urban1
Dvostruki koncertni albumLive 2015“ (Aquarius Records) zapis je s ovogodišnjeg, dosad najvećeg samostalnog koncerta Urbana & 4, održanog 21. veljače u zagrebačkom Domu sportova. Tim su koncertom obuhvaćene sve faze Urbanovog autorskog stvaralaštva, od mitskih Laufera preko antologijskih albuma “Otrovna kiša” i “Žena dijete” do recentnih diskografskih izdanja „Kundera“ (dobitnik Porina za najbolji album rock glazbe) i “Mamut” – jedan od najboljih regionalnih albuma 2014. godine. Dvostruki live donosi 23 pjesme, više nego dovoljno i za apetite najvećih obožavatelja, a Urban & Četvorka – Marco Bradaschia, Sandi Bratonja, Saša Markovski, Luka Toman – još jednom su dokazali izvrsnost na koncertnom terenu ili jednostavno “zakucali”. A kad se na to nadoveže i fantastično zborno pjevanje publike, magija je potpuna. Ostaviti dušu na pozornici i dobiti od publike fantastičan feedback i mamutske emocije rezervirano je za rijetke. Urban & 4 spadaju među te rijetke.

Riječkoj petorci na koncertu u Domu sportova pridružili su se i dugogodišnji prijatelji, suradnici, Gibo(nni) u ulozi basista na pjesmama “Glas jeka” i “Mjesto za mene”, dok je Vava svirao gitaru u pjesmama “Moja voda” i “Svijet za nas”; na nekoliko pjesama gostovao je i djevojački zbor Mozartine te dječji zbor Papandopuline. Snimanje, miks i mastering povjereno je još jednom bliskom suradniku Filipu Vidoviću (Morris studio, Zagreb), a dizajn & art omota osmislili su Milica Czerny Urban, Damir Urban i Tomislav Torjanac.
“Shvatio sam da imamo nevjerojatno dobar live zapis i ujedno vrlo intiman. Ima čak i neke greške koje smo odlučili kasnije ostaviti; od greški u kontekstu do greški u svirki, ali to mu daje posebnu čar. Ostavili smo raspored kakav je bio i na samom koncertu”, kazao je Damir Urban u velikom intervjuu za Jutarnji list (objavljen 29.11.2015.)

O prvom velikom live albumu Urbana & 4 glazbeni kritičar Anđelo Jurkas piše:
“Bili hitovi od vremena debi albuma ili ‘Žena dijete’, bila opaka svjedočenja s recentnog albuma (‘Dva metra’, ‘Kada se voda povuče’, ‘Sutra ćemo pričati’) skupina prijatelja silno pametno ekvilibrira između masovne popularnosti i očuvanja autorskog integriteta. Ne boje se upuštati u ad libove i improvizacije jer već toliko dobro poznaju glazbene rute kojima se kreću da od zadovoljstva zajedničke svirke ostaje tek najkraći put prijenosa na publiku.”

Dvostruki koncertni album Urbana & 4 “Live 2015” potražite u Aquarius Music Shopovima u Zagrebu (Varšavska 13, Branimir centar – kneza Branimira 29), online putem www.cedeterija.com te na drugim boljim prodajnim mjestima.

Hvala na objavi informacije!