Pjesme grupe Silente, Sare Renar i Libra su prijedlozi za uvrštenje na prezentacijsku listu pjesama međunarodnog radijskog projekta Radio Battle!

Libar, Sara Renar i Silente su svojim pjesmama uvršteni među prijedloge za uvrštenje na prezentacijsku listu pjesama na susretu između Hrvatske i Latvije u sklopu međunarodnog radijskog projekta Radio Battle.
Drugi program Hrvatskoga radija (HR2) sudjeluje u europskom radijskom glazbenom natjecanju u organizaciji talijanskog javnog radijskog kanala RAI2. Radio Battle je globalna radijska glazbena igra koja se istovremeno emitira iz tri različita radijska studija u tri različita grada.
Slušatelji HR2 slijedećega tjedna imat će priliku odabrati jednu od pjesama koje će sudjelovati u ovogodišnjem Radio Battleu. Među kandidatima koje HR2 nominira za to jedno mjesto, nalaze se čak tri kompozicije izvođača pod okriljem Aquarius Recordsa.
Ambijentalni elektronički zvuk introspekcije potpisuju Libar sa singlom ‘Čuvaj me’ u remiksu iza kojega stoje Blacksoul & Mark de Line. Sa scene kantautora odabrana je Sara Renar u zvučnoj kulisi house remiksa pjesme ‘Jesen’ koji potpisuju Drop Dopers. Silente su zastupljeni superuspješnim hit singlom ‘Još jednom’.
Glasanje za pjesmu koja će biti uvrštena u playlistu za Radio Battle počinje u ponedjeljak u jutarnjem showu na HR2, a odvijat će se do petka u 10 sati ujutro. Glasovi će se primati telefonom svakoga jutra između devet i deset sati, a putem Facebooka i Twittera moći će se glasati u svakome trenutku.
Izbor pjesme na Facebooku odvijat će se glasanjem putem e-maila u inboxu stranice HR2 ili ispod objave za Radio Battle. Slušatelji će, putem Twittera, moći glasati na način da tweetaju ime odabranog izvođača od četiri ponuđena s naznakom #drugidrugi.
Pjesma koja dobije najveći broj glasova slušatelja HR2 bit će uvrštena na listu pjesama hrvatske ekipe u susretu s Latvijom.

rb2

Radio Battle spaja tradicionalnu s novim medijskim platformama – radijski FM i internetski streaming s Twitterom – u potražnji za podrškom što većeg broja slušatelja. Za vrijeme trajanja jednosatnog showa, ekipe igrom suprotstavljenih svjetskih radijskih stanica nastoje osvojiti publiku odabranom listom pjesama i umijećem njezine radijske prezentacije. Pobjednika susreta određuje publika svojim tweetovima s pripadajućim hashtagom zemlje koja toga tjedna sudjeluje u igri. Glasanje se odvija u satu emitiranja emisije.
Susret između Hrvatske i Latvije održat će se u nedjelju 31. siječnja, a za ekipu HR2 može se glasati u vrijeme trajanja emisije tvitovima s oznakom #radiobattleHR.

rb3

(KLIKOM NA POJEDINU SLIKU, MOŽETE PRESLUŠATI NOMINIRANE PJESME!)

Više na:
http://radio.hrt.hr/drugi-program/clanak/izbor-pjesme-za-radio-battle-elemental-libar-sara-renar-i-silente/110672/
http://radio.hrt.hr/drugi-program/clanak/radio-battle-hr2-u-meunarodnom-radijskom-natjecanju/109913/
http://radio.hrt.hr/drugi-program/clanak/radio-battle-filippo-solibello/110121/ 
http://radio.hrt.hr/drugi-program/clanak/radio-battle-osvaja-svijet-twittera-hashtagom-do-vodeceg-svjetskog-trenda/110477/