LIBAR
Na putu prema njoj

(Ivan Ivanišević – Ivan Ivanišević – Libar/Vojan Koceić)

Premijera danas u 14 h – “Music Pub”, HR radio, 2. program
U današnjoj emisiji “Music Pub” Zlatka Turkalja, koja počinje u 14 sati na drugom programu Hrvatskog radija, održat će se premijera pjesme “Na putu prema njoj” splitskog sastava Libar. Riječ je o još jednom vedrom, brzom, iskrenom i izravnom Librovom hitu, kojeg će prepoznati svatko tko je uživao u singlovima poput “Kukala”, “Kapi”, “Tuđe oči”… Pjesma jednostavnih harmonija i lako pamtljive melodije, s bogatim, romantičnim i pomalo arhaičnim stihovima, prepoznatljiv je rukopis basista Ivana Ivaniševića, koji potpisuje tekst i glazbu. Libarov pečat daje jedinstven vokalni aranžman, u koji je osim neizbježne klapske homofonije, ovaj put utisnut i dašak gospela.

“Mi u Libru iznimno cijenimo autorstvo veselih durski pop pjesama, između ostalog jer smatramo da takvih uradaka, naravno uz inteligentan tekstualan izričaj, danas ponajviše nedostaje na domaćoj sceni.“.

Libar (tada Klapa Libar) je osnovan u Splitu 2007. godine od članova ponajboljih dalmatinskih klapa te četvorice vrsnih instrumentalista, članova eminentnih bendova splitske scene. U bogatoj karijeri objavili su dva studijska albuma i jedan EP, svirali mnoštvo koncerata i festivala diljem regije te osvojili brojne nagrade, među ostalim i nagradu “Prvi Indexi” u kategoriji najbolji regionalni etno album.