Vertigo – Svjetla

(Ivan Luketić, Antonio Pešo, Eni Pupić, Marko Borna Torre, Zvone Vidić, Petar Rogulj / Ivan Luketić / Ivan Luketić, Antonio Pešo, Eni Pupić, Marko Borna Torre, Zvone Vidić, Petar Rogulj, Ivan Tadić)

Mladi autorski splitski glazbeni sastav Vertigo predstavlja debitantski singl “Svjetla”. Riječ je o pjesmi čvrste ritam sekcije, razigranih gitara i melodičnih vokala, koja je dodatno obogaćena zvukom violine. “Svjetla” su snimljena u splitskom studiju “Wave” pod producentskom palicom Marka Novakovića, glazbu potpisuje cijela grupa Vertigo, koja je u suradnji s Ivanom Tadićem napravila i aranžman, a za tekst je zaslužan Ivan Luketić.

“Vertigo” je pažnju publike i medija privukao prošle godine na prvom izdanju natjecanja autorskih bendova “Inkubator”, gdje su u velikoj konkurenciji osvojili prvo mjesto. Pobjeda im je pružila priliku da svoje pjesme promoviraju nastupima na velikim pozornicama, kao podrška velikim regionalnim izvođačima, poput TBF-a, Hladnog piva, Psihomodo Popa… Osim velikih nastupa koji su im pružili zavidnu promociju, bend je održao i mnoštvo samostalnih koncerata, a svirali su i na nekoliko manjih festivala.

Singl “Svjetla” najavljuje debitantski album Vertiga, čije je objavljivanje najavljeno ove jeseni.