SARA RENAR
Dani bez sjena
(Sara Renar – Sara Renar – Edi Cukerić, Konrad Mulvaj, Sara Renar, Zdeslav Klarić)

Nakon singla „Notturno“ Sara Renar uoči novog studijskog albuma, koji izlazi krajem ljeta, objavljuje još jedan intrigantan i autentičan singl i videospot. „Dani bez sjena“, naziv je nove autorske pjesme kantautorice koja ponovno uspješno izmiče žanrovskim i inim ladicama. Ovo je pjesma o nemiru, kako na individualnom tako i na kolektivnom nivou, a tako i o onoj vanjskoj „klimi“ koja neminovno oblikuje našu privatnu stvarnost.

„Ljetni metereološki uvjeti možda ne odgovaraju atmosferi pjesme, ali je zato društvena klima i te kako aktualna“, kaže Sara Renar.

Video materijal nastajao je paralelno uz promišljanje same pjesme, apstraktan i višeznačan kroz superponiranje različitih objektiva ukazuje na varljivu, iskrivljenu percepciju realnosti. Cvijeće, priroda, žilet-žica i eter. Redatelj videa i ovoga je puta Gustav Golik, koji je režirao i posljednja tri Sarina spota. Priliku da među prvima čuju live izvedbu pjesme „Dani bez sjena“ imat će posjetitelji Medvedgradskih glazbenih večeri gdje će Sara nastupiti 14. srpnja na glavnoj pozornici. 

SARA RENAR “DANI BEZ SJENA” PREMIJERNO:
MUZIKA.HR, danas (15.6.) od 10 h

CVIJEĆE, ŽILET-ŽICA I ETER U NOVOM SPOTU SARE RENAR

Dani bez sjena

tekst: Sara Renar
glazba: Sara Renar
produkcija: Edi Cukerić, Konrad Mulvaj
montaža i režija: Gustav Golik

Sarin debitantski album “Djeca” (2013.) izazvao je pozitivne reakcije publike i kritike, a EP “Jesen” (2014.) potvrdio je očekivanja proširivši zvučnu sliku. Sara nastupa samostalno i sa pratećim sastavom koji čine Zdeslav Klarić (klavijature, back vokali) i Anže Kristan (bubanj, perkusije).