LIKA COLORADO
“Kralj”
(Vanja Senčar – Filip Riđički – Ana Jelić, Filip Riđički, Vanja Senčar, Vjeran Šimunić)

UKRATKO

Vanja u školi uči klince svirati gitaru, a kod kuće macu da ne skriva olovke. Osim glazbe voli hokej, kazalište, igre, knjige i kuhanje.
Filip je friško diplomirani magistar glume i radijski voditelj, a kad se ne bavi muzikom bavi se muzikom, pisanjem i lošim kuhanjem.
Ana se bavi dizajnom interijera i odjeće, uključujući dizajn vojne opreme.

NEŠTO O NJIMA?
Najavnim singlom „Kralj“, objavljenim za Aquarius Records, predstavljaju se široj publici. „Kralja“ će pratiti video spot.
Lika Kolorado trenutačno završava rad na premijernom albumu i snima ga pod kreativnim nadzorom Marka Mrakovčića. Siniša Miklaužić s muzika.hr za njih kaže: „Novi bend Lika Kolorado je iskusna ekipa s naše indie scene, pa uopće ne čudi da je već najavni singl “Kralj” vrlo zrelo djelo koje asocira na britansku glazbenu scenu ’90-ih sa specifičnim lirskim rješenjima. Kao i svaka britpop himna, tako je i “Kralj” vrlo prozračna i radiofonična.“ .
Iako su potpuno novi bend, prvi uspjeh je već stigao – Lika Kolorado je odabrana među 15 finalista trećeg izdanja “Karlovačko RockOff festivala”!

A SAD?
U jesen 2015. dečkima se na basu pridružuje Ana (Rock Flock) i svojim čvrstim, jednostavnim, a opet drugačijim stilom sviranja upotpunjuje zvučnu sliku benda. Time bend postaje tročlani četverac. Radno mjesto bubnjara trenutačno popunjava Filip, što mu ide toliko dobro da bi po nekima trebao nastaviti i pjevati i bubnjati. S time se slaže i Ana: “Nemam ništa protiv da nam dođe netko novi, ali s Filipom se „razumijem“ i po meni je to to“.

KAD?
Za razliku do sad, ovaj put Filip uzima mikrofon, a Vanja gitaru. “Stao sam pred mikrofon jer mi je bilo krivo da te neke pjesme koje sam pisao propadnu, a nekako narcisoidno vjerujem da ih baš ja moram odpjevat”, kaže Filip. Sličnog razmišljanja je i Vanja koji dodaje: “Iskrenije je pjesme predstaviti u postavi u kojoj su i stvarane“:
Zajedničko stvaranje glazbe išlo je vrlo lako i spontano, no uvijek je bilo stilski drugačije od bendova u kojim su svirali. Zato 31. prosinca 2014. sklapaju dogovor da će snimiti album prožet stilom koji ih nosi praktično od prvog zajedničkog odsviranog tona: polu-autobiografski, iskreni, općeljudski tekstovi te jednostavan, ali domišljat zvuk melankolične rock gitare.

ŠTO?
Kad se u proljeće 2003. godine Vanja javio Filipu na oglas u kojem se tražila osoba za osnivanje benda, nitko nije očekivao da će ta glazbena priča trajati preko 13 godina. Dvojac je spojen zajedničkom ljubavi prema rock glazbi godinama činio ritam sekciju raznih bendova (kao što su DIDS i Luft); Filip na bubnjevima, Vanja na basu.

TKO?
Filipu (vokal) i Vanji (gitara) (DIDS, Luft) u jesen 2015. na basu se pridružuje Ana (Rock Flock) i bend postaje tročlani četverac Lika Kolorado. Trenutačno rade na albumu prvijencu, a najavni singl Kralj biti će objavljen u lipnju 2016. Siniša Miklaužić s muzika.hr za njih kaže: „Novi bend Lika Kolorado je iskusna ekipa s naše indie scene, pa uopće ne čudi da je već najavni singl “Kralj” vrlo zrelo djelo koje asocira na britansku glazbenu scenu ’90-ih sa specifičnim lirskim rješenjima. Kao i svaka britpop himna, tako je i “Kralj” vrlo prozračna i radiofonična.“ Lika Kolorado su: Ana Jelić- bas gitara, Filip Riđički- vokal i Vanja Senčar- gitara.