CALIDO
Jednom
(Alan Dović)

Grupa Calido nakon uspješnih singlova „Pokucaj 2x“ i „Kreni dalje“ predstavlja novu pjesmu „Jednom“ – velika pjesma s nadolazećeg albuma koji se snima na relaciji Zagreb-Beč.

„Jednom“ je treći i posljednji singl u nizu koji zatvara konceptualnu priču o povezanosti, sreći te pronalaženju istinskog sebe. “Jednom” je pjesma nade inspirirana velikom ljubavi i onim dobro poznatim osjećajem praznine, koji dolazi nakon njezinog tužnog kraja, jer “sve su prave ljubavi tužne”. U takvim trenucima sve se čini sivo i ispunjava nas čitava paleta osjećaja. Tada ne vjerujemo da će sve što se dogodilo jednom postati samo tren u sjećanju. Calido upravo govori o toj spoznaji; shvaćamo da uz nas više nije osoba koja nam je puno značila, ali smo se napokon pomirili s gubitkom i krenuli dalje. Naposljetku, pjesma progovara stihom “mi nemamo kraj”: jer nas sjećanja na sretne trenutke koje smo proveli zajedno povezuju i uvijek će ostati dio nas.

Glavi vokal je izvrsna Vedrana Šlipogor, autor glazbe i teksta Alan Dović, za vizualno atraktivan spot zaslužna je art ilustratorica Anita Popić te etablirani režiser Jadranko Begić Stripy i Alan Dović.

Nakon izuzetno dobro medijski prihvaćenog albuma prvijenca “Dobar razlog”, Calido intenzivno radi na pjesmama za drugi album. Grupa se može pohvaliti CMC premijerom njihovog posljednjeg spota za singl “Kreni dalje”,  MTV premijerom njihovog spota za singl “Pokucaj 2x”, gostovanjima na brojnim radijskim i televizijskim emisijama novih medija (Balcony TV, Garaža, Soundstarter…) te velikim uspjehom na brojnim domaćim i regionalnim radio postajama. Također su i nedavni (2014.) dobitnici MTV Gold nagrade za pjesmu “Govori tiho” nastaloj u suradnji s renomiranim pjevačem Filipom Dizdarom.