Singl U POL’ 9 KOD SABE

“Moram”

glazba i tekst:  Ana Opalić
aranžman U pol’ 9 kod Sabe
producent:  Berko Muratović

Nakon pjesme o zaljubljenosti i onom osjećaju nemoći kad te zaljubljenost “uzme”, U pol’ 9 kod Sabe donose oštru i dinamičnu pjesmu “Moram”, koja opisuje osjećaj svakodnevnog života u velikom gradu. Život pod pritiskom želja, ambicija i svega što mislimo da moramo. Sad ili nikad. Kako su se snašle u za njih pomalo neuobičajenom stilu, pokazuje i plasman u finale ovogodišnjeg Karlovačko RockOff festivala. Ana Opalić i ovoga puta potpisuje tekst i glazbu, a na aranžmanu je radio cijeli bend uz budno oko producenta Berka Muratovića.

Nakon što su prekinule svoje ljubavne veze, pet prijateljica je 2009. godine odlučilo spas potražiti u sviranju pop glazbe u garsonijeri tadašnje gitaristice, svakoga petka u pol’ devet. Stvar se zakomplicirala jer su se cure zaljubile u glazbu i odlučile kad-tad postati “pravi bend”.

Kreativni pogon benda su klavijaturistica Ana Opalić i pjevačica Martina Zvonić koje pišu glazbu i tekstove. Glazbu su im svrstali negdje između indie popa i cabareta, a bend od svojih prvih dana ima epitet aktivističkog, feminističkog benda zbog tekstova koji se vrlo eksplicitno i često bave problematikom gay veza.

Na bubnjevima je Zrinka Kolarić, na električnoj gitari Goran Bogunović, na saxu i akustičnoj gitari Dragana Hrnkaš, na basu Helena Bučko, klavijature svira Ana Opalić, a glavni vokal je Martina Zvonić.