THE A! – Divan sunčan dan
(Robert Domitrović – Marijan Gudelj, Toni Janković – Marijan Gudelj, Mihael Kvorka, Robert Domitrović)

The_A!_-_Divan_Suncan_Dan_16-9.mpg.zip    209.5 MB
https://mega.nz/#!fopADKCA!f9bc_rGVC5xrkgwAWxvlByIoqMCOjRArPVWSzOKkJCg

The_A!_-_Divan_Suncan_Dan_1080p.mp4.zip    331.1 MB
https://mega.nz/#!u14UxabT!N6o0Aektom6mxwNY1zwmMhwX_qQDHikjZHnAJkYq7Eg

The A! ima novi singl pod imenom “Divan sunčan dan” kojim bend najavljuje radno ljeto, a uz hrvatsku verziju svojim slušateljima će, kao i do sada, predstaviti i englesku verziju pjesme pod imenom “Good day”.

Podsjetimo, zagrebački bend The A! je početkom godine izdao svoj engleski album “Made Of Questions” u SAD-u te aktivno surađuje s menadžerom i promotorom Stevenom Machatom, no unatoč inozemnim angažmanima dečki su aktivni i na domaćem planu te uskoro planiraju izdati i hrvatsko izdanje albuma pod nazivom “Stereo”.

Singl “Divan sunčan dan” su izdali za Aquarius records, a za pjesmu kažu da je “tipično ljetna” i da je “nastala jednog lijepog dana kojeg su željeli podijeliti s prijateljima”.

Dok su dosadašnja izdanja benda naglašavala bendovski zvuk soul, funk, pop i blues usmjerenja, ovaj singl je minimalistički akustični uradak, kojim su pokazali raznolikost svog glazbenog izričaja.

Bend je snimio i video uradak za singl, a za lokacije su odabrali prirodne ljepote diljem Hrvatske uključujući: otok Drvenik Mali, Rastoke te scene sa svoga putovanja.

Video uradak možete pogledati ovdje:
https://www.youtube.com/watch?v=HLVlcN1a3-w&feature=youtu.be

Za spot su zaslužni Siniša Koprivnjak i Nina Klarić dok je glavna ideja bila prikazati opušteno ljetno druženje u krugu prijatelja.

The A! je javnosti najpoznatiji po suradnji sa glumicom i pjevačicom Vandom Winter na singlu “Nikad” kojeg su izdali u srpnju prošle godine dok su englesku verziju “Never” snimili sa mladom vokalisticom Dajanom Vladičić koja se predstavila pod umjetničkim imenom Daya Nalli.

The A! – Nikad
https://www.youtube.com/watch?v=YKL-p18VF98

Osim službenih izdanja u koje se ubrajaju i pjesme “Ako sam sam” i “Zašto”, bend je pokrenuo i projekt #ZagrebAtDawn kojim je svijetu predstavio ljepote naše metropole kroz niz video uradaka snimljenih u zoru. Engleska verzija aktualnog singla nazvana “Good day” je svoje mjesto našla na ljetnom izdanju projekta.

The A! – Good day
https://www.youtube.com/watch?v=EcQotmvYSvM

Prošla godina je bila veoma uspješna za bend budući da su, osim potpisivanja ugovora za američku diskografsku kuću H.I.T., osvojili drugo mjesto na natjecanju HR Demo klub te su nagrađeni titulom najboljeg mladog benda u 2015.g. od strane Music Pub-a Zlatka Turkalja.

The A! je svoje mjesto našao i na kompilaciji “Zimzeleno, a novo” na kojoj je obradio evergreen Miše Kovača “Ostala si uvijek ista” u svom prepoznatljivom stilu.

U inozemstvu se pjesme “Never”, “If I Had U” i “Where is our love” emitiraju na preko 400 radija, a SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka, Argentina, Čile, Italija, Izrael, Španjolska i Norveška su samo neke od zemalja u kojima je The A! dobro prihvaćen. Proglašeni su bendom mjeseca na Wilder1radio (Atlanta, SAD), ušli u Top 30 mladih bendova po izboru časopisa Coast2Coast (SAD), a pjesma “If I Had U” je bila najemitiranija pjesma 2014.g. na Smacktongue radiju (SAD) dok se pjesma “Where is our love” našla na 4.mjestu.

Osim što planiraju izdati spomenuti hrvatski album nakon ljeta The A! planira i inozemnu turneju o kojoj ćete više saznati uskoro

The A! – If I Had U
https://www.youtube.com/watch?v=6rlU4V5ECsY