Gramofon Banda
Da nam bude ko u snu
(Ante Grossi – Marijeta Gregov – Domagoj Keča)

“Gramofon banda” je skupina glazbenika koji su se još prije nekoliko godina okupili kroz potpuno “neglazbene” aktivnosti, kao sto su sport i druženje, te su kroz prijateljstvo i slične glazbene poglede odlučili razvijati i svoju glazbu u istom smjeru. Prijateljstvo, međusobno uvažavanje i ljubav prema akustičnoj glazbi se očitava u svim pjesmama ove male bande.

Kao rezultat opuštenog djelovanja, nastala je pjesma “Da nam bude ko u snu”, čiji tekst potpisuje pjevačica Marijeta Gregov, glazbu pjevač i gitarist Ante Grossi, a aranžman Domagoj Keča, gitarist i producent benda. Pjesme su obogaćene laganim ritmovima perkusivnih instrumenata na kojima svira Damir Dragičević.

Svoju inspiraciju su “pronašli” i u senzibilitetu pjesama Arsena Dedića, pa uskoro objavljuju i pjesmu “Pamtim samo sretne dane”, suradnje autora Arsena Dedića i Kemala Montena, čiji aranžman potpisuje istoimeni trojac iz Gramofon bande.
Band koristi isključivo akustične instrumente kao sto su cajon, bongosi, šuškalice, akustične gitare i ukulele, a njihova glazba je nastupno vrlo privlačna, inspirativna i što je najvažnije – dobro ćete se provesti ako ih odlučite čuti i vidjeti.