Pogledajte spot BRUNO KRAJCAR – Brkica

Glazba: Traditionnel
Tekst: Traditionnel
Aranžman: Bruno Krajcar

https://www.youtube.com/watch?v=hXt0SnTw5MQ

Bruno Krajcar predstavlja novi videospot i singl “Brkica“, s kojim je nastupio na ovogodišnjem “Etnofestu Neum”, koji je održan u nedjelju, a zanimljivo je da je ovo već četvrti Brunin nastup na navedenom festivalu. Pjesma “Brkica” se nalazi na albumu “Istraditional”, koji je ove godine osvojio nagradu Porin za najbolji album u kategoriji folklorne i etno glazbe, a riječ je o trećem singlu s albuma.

Za singl “Brkica” je u režiji Petra Ižakovića na različitim pulskim lokacijama snimljen i videospot u kojem je glumila Maja Ižaković.

Bruno Krajcar, akademski glazbenik, skladatelj i kantautor, svojim aktualnim albumom “Istraditional”, podnaslova “Croatian Music Identity”, na suvremen i originalan način prezentira istarsko netemperirano pjevanje, koje naziva “hrvatski blues”. Prepoznatljiv je po korištenju istarske ljestvice, koju je popularizirao tako što su njegove skladbe izvodili brojni eminentni glazbenici hrvatske i međunarodne scene.

“Istraditional” sadrži deset istarskih narodnih pjesama koje Krajcar obrađuje u različitim stilskim smjerovima i glazbenim oblicima, a stvaran je sa željom da se prezentira međunarodnoj glazbenoj sceni s istarskim jedinstvenim glazbenim idiomom, koji je uvršten na UNESCO-vu listu
nematerijalne kulturne baštine.