DAMAR U LISINSKOM

Amira Medunjanin & Zagrebački solisti 
Bojan Zulfikarpašić / Ante Gelo / Boško Jović / Zvonimir Šestak
5. prosinca, KD Vatroslava Lisinskog, Zagreb

Cijenjena sarajevska umjetnica, interpretatorica sevdalinki Amira Medunjanin održat će 5. prosinca koncert u dvorani Vatroslava Lisinskog. Sa svojim stalnim suradnicima, vrhunskim instrumentalistima – pijanistom Bojanom Zulfikarpašićem, gitaristima Boškom Jovićem i Antom Gelom i kontrabasistom Zvonimirom Šestakom –  i uz renomirani ansambl,  Zagrebačke soliste premijerno će u Hrvatskoj predstaviti novi studijski album “Damar”.

Amira Medunjanin vraća se u koncertni prostor koji je dupkom napunila prije više od godinu i pol, sada s pjesmama s novog albuma “Damar”, na kojem je  iznova posegla za vrelom Sevdaha – bilom bosanske glazbe – oživljavajući novim aranžmanima pjesme predaka, dok je prvi put u svoju umjetničku paletu uvrstila i dvije nove, autorske skladbe. Album je najavljen pjesmama “Pjevat ćemo šta nam srce zna”“Damar” po kojem je njen, peti po redu, album i dobio ime. Damar je životna snaga, strast za životom u svakom njegovu otkucaju, život punim dahom. Ukratko, damar je ono što čini razliku između “biti živ” i “živjeti”. “Kažu da se s damarom rađamo; ili ga imaš ili nemaš! Ali, ja ipak mislim da ga svi imamo negdje duboko u sebi i da ga samo prava ljubav može probuditi”, pojašnjava Amira Medunjanin.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Lisinskog i putem sustava www.ulaznice.hr. Cijene ulaznica: 120 / 150 / 170 / 200 kn.
Fotografije za objavu preuzmite putem linka u nastavku:

https://mega.nz/#!qghQXBjK!pT9eJ3jNb69x-EZW3DixwL96f49b_TCDhtVf31-260I
Autor fotografija: Edvin Kalić
Naslovnica albuma: Anur Hadžiomerspahić

FB event: https://www.facebook.com/events/352187548468745/

***

Iz predgovora albuma “Damar”, autor Aleksandar Hemon: 
Duša je lajt motiv većine tradicionalnih pjesama zapadnog Balkana, i niko to ne prepoznaje bolje nego Amira. Snimak za snimkom, album za albumom, ona traga za iščezlom osjećajnosti u svakoj pjesmi koju pjeva. Odabir je uvijek izvrstan, pjesme savršeno pristaju njenom izričaju kao da su pisane za nju, a ne u neko davno vrijeme, u nekom drugom stoljeću. Kazati da su njen glas i umjetnost sazrili znači da Amira istražuje najsuptilnije modulacije, svaki dah, proživljava svaku riječ i njenu intonaciju kako bi vjerodostojno oblikovala stvar koju zovemo dušom. 

Možete jasno čuti zadovoljstvo koje proživljava u svakom trenutku, zbog čega i najtužnije pjesme, čak i naracije neizdržive boli sadrže i znatnu dozu radosti. Jer se upravo i radi o istovremenom prisustvu radosti i tuge, svega onoga što čini čovjeka na ovom svijetu i što je znak postojanja duše u pjesmi. To je ono što Amira radi: u njenom glasu pronalazimo svjetove i u tim svjetovima i mi pronalazimo sami sebe. 

***

Album “DAMAR” potražite u Aquarius Music Shopovima u Zagrebu (Varšavska 13 i Branimir centar), na www.cedeterija.com i u svim Tisak media centrima.