MUŠKA KLAPA KASTAV NA 13. SUSRETU MALIH VOKALNIH SASTAVA HRVATSKE
U ORGANIZACIJI HRVATSKOG SABORA KULUTRE 
BJELOVAR, 29. LISTOPADA 2016. GODINE

Muška klapa Kastav će pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine, sudjelovati na 13. Susretu malih vokalnih sastava Hrvatske, koji će se, 29. listopada ove godine održati u Bjelovaru, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Svoje sudjelovanje na spomenutom Susretu Klapa je izborila na smotri zborova i malih vokalnih sastava Primorsko–goranske županije, koja je sredinom lipnja održana u Ronjgima u organizaciji županijske Ustanove u kulturi Ivan Matetić – Ronjgov. Kao jedini predstavnici Primorsko–goranske županije na nacionalnom Susretu malih vokalnih sastava Hrvatske, muška klapa Kastav će se natjecati u kategoriji broj 2 – Kategorija slobodnih stilova i žanrova. Izvest će desetominutni program sastavljen od tri skladbe: BEZ TEBE (glazba Tomislav Mrduljaš, stihovi Vedran Lekić, aranžman Saša Matovina), I’M YOURS (glazba i stihovi Jason Mraz, aranžman Philip Lawson) i PROJDI VILO (glazba i stihovi Zlatan Stipišić – Gibonni, aranžman Rajimir Kraljević).

Na 13. Susretu malih vokalnih sastava Hrvatske u Bjelovaru će se ove godine predstaviti 21 mali vokalni sastav iz 12 županija Hrvatske s više od 300 pjevača. Izbor sudionika ovogodišnjeg Susreta rezultat je ukupno 12 selekcija koje su održane u okviru 12 županijskih smotri, na kojima je  tijekom godine nastupilo 110 malih vokalnih sastava s više od 1600 pjevača. Program Susreta odvija se u 4 natjecateljske kategorije: 1 – Klasična glazba, 2 – Slobodni stilovi i žanrovi, 3 – Izvorna pučka glazba i 4 – Folklorni mali vokalni sastavi i komorni zborovi. Nastupe u sve 4 navedene natjecateljske kategorije pratit će i ocjenjivati stručno povjerenstvo u sastavu dr. sc. Joško Ćaleta, Dražen Kurilovčan i Luka Vukšić.

Nacionalni Susret hrvatskih malih vokalnih sastava jedna je od 10 nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture, a koja je pokrenuta godine 2004. iz potrebe da se na jednom mjestu okupi i prezentira raznovrsnost i bogatstvo vokalne glazbe na najvišoj umjetničkoj razini.

Ovo vrlo značajno gostovanje muške klape Kastav, bit će realizirano uz veliku financijsku potporu Grada Kastva i Primorsko–goranske županije.