SARA RENAR
TIŠINA
(Aquarius Records, 579-16)

1. tišina
2. dani bez sjena
3. laž
4. prije nego umrem
5. čuvaj svoje pjesme
6. samo je vjetar
7. tišina (solo)
8. notturno
9. gdje povlačiš crtu

Nakon intrigantnih i autentičnih singlova i spotova “Notturno” i “Dani bez sjena” glazbenica Sara Renar trećim singlom/videospotom “Tišina” najavila je istoimeni, novi studijski album koji je dostupan od danas, a na kojem je ponovno snage udružila s producentima Konradom Mulvajem i Edijem Cukerićem. “Tišina” je pjesma koja ujedno otvara album, mračna atmosfera i mantrično pulsiranje slušatelja vodi na unutarnje putovanje kroz potpuni kaos do konačnog smirenja. “Dani bez sjena” pjesma je o nemiru, na individualnom i kolektivnom nivou, a tako i o onoj vanjskoj „klimi“ koja neminovno oblikuje našu privatnu stvarnost. Pjesma “Laž” fantastični je glazbeni intermezzo u “režiji” Zdeslava Klarića i Anžea Kristana. Ako je na prethodnom mini albumu “Jesen” najavila vješto igranje s elektronikom i beskompromisno stvaranje svježeg, začudnog i unikatnog žanra na novom albumu svoje je umijeće dodatno potvrdila u pjesmama “Prije nego umrem”“Čuvaj svoje pjesme”. “Samo je vjetar” stih je iz središnje pjesme zbirke “Najbolje godine naših života” pjesnika Zvonka Karanovića, još jedna (eksplozivna) lirska minijatura koja prirodno vodi do završnice albuma, pjesama “Notturno”, hommage velikom Tinu Ujeviću, i zaključnoj “Gdje povlačiš crtu”, koja je izvorno nastala kao rezultat suradnje s bendom “Plastic Knives”.

Tekst svih pjesama, izuzev “Notturna”, potpisuje Sara Renar. Glazbu također Renar, s tim da glazbu za “Prije nego umrem” supotpisuje Konrad Mulvaj, a za “Samo je vjetar” Luka Geček. “Laž” je djelo Zdeslava Klarića i Anžea Kristana.
na albumu su svirali: 

Zdeslav Klarić – klavijature, klavir
Konrad Mulvaj – klavijature, beatovi
Luka Geček – električna gitara
Anže Kristan – perkusije
Sara Renar – vokali, gitare, loopovi

Dizajn omota: Marko Mihaljević & Sara Renar
Nakon hvaljenih albuma “Djeca” i “Jesen” ovo je treće studijsko izdanje Sare Renar koja u ovom trenutku predstavlja nove pjesme na regionalnoj turneji.
Službena promocija albuma bit će održana 4. studenog u zagrebačkom klubu Vinyl.
https://www.facebook.com/events/325344961158338/
***

Album “Tišina” potražite u Aquarius Music Shopovima u Zagrebu (Varšavska 13 i Branimir centar) i na www.cedeterija.com.
Naslovni singl “Tišina” poslušajte putem linka u nastavku: 
TIŠINA