DETOUR ODUŠEVIO PUBLIKU NA
RASPRODANOM KONCERTU U TVORNICI!

Svojim velikim subotnjim koncertom u Tvornici kulture Detour je pokazao da je postao veliki band. Pred rasprodanim Velikim pogonom tijekom dva sata glazbenog putovanja redale su se pjesme s njihovog svježe objavljenog albuma ‘DETOUR10’, a publika, koja je u povremenim trenucima bila u deliriju, uživala je  i u manje poznatim pjesmama iz njihove desetogodišnje karijere.

‘Ovo je definitivno bio naš koncert karijere. Dva mjeseca smo pripremali slavljenički repertoar u čemu su nam pomogli prijatelji glazbenici Aleksandar Ismailovski na klavijaturama, Ante Prgin Surka na perkusijama, Ozren Žnidarić na saxu, Andrej Jakuš na trubi, Stanislav Kovačić na cellu, gudački kvartet Prelude i Lucija Jakelić kao backvokal . Pjesme smo pripremili u posebno pripremljenim aranžmanima, bliže akustičnom zvuku i nadam se da smo uspjeli publici pružiti novo čitanje nekih poznatih naslova. Divan je osjećaj kada vidiš da publika raste usporedo s nama i da je ima sve više i više. Ovogodišnji rasprodan koncert u Vintage bar-u u travnju i  sada u Tvornici samo nam daje dodatni poticaj i želju za daljnjim radom. Hvala svima koji su došli na koncert, a i onima koji nas podržavaju svo ovo vrijeme svojim lajkovima, šeranjem, pozitivnim komentarima i kupovinom naših albuma,‘ izjavio je nakon koncerta osnivač, frontman, autor, aranžer i producent grupe Nenad Borgudan.

Gina Damjanović u vrlo atraktivnim kreacijama i stylingu vrhunski je iznijela dva sata koncertnog repertoara istovremeno pokazavši svu raskoš svoje vokalne interpretacije što joj je i publika  potvrdila povremenim uzvicima odobravanja. Jedan od highlight-a večeri je zasigurno bio tijekom izvedbi pjesama ‘Plešem sama’ i ‘Zaljubila sam se’ gdje je gostovao uvijek energični saxofonist Jakša Kriletić.

Dolazak Maje Posavec na binu za očekivati je pobudio ogroman pljesak od strane publike koja joj je svesrdno pripomogla u izvedbi velikih Detourovih hitova ‘Mjesec’, ‘Snijeg’ i ‘Daleko’ otpjevaši ih zajedno. Ne smijemo izostaviti ni goste vokaliste Daria Iričanina i Ines Tričković koji su također uljepšali ovu posebnu noć, a tomu je sigurno pripomogla i posebno postavljena scenografija, te video animacije Tomislava Brđanovića. Koncert je završio bisom i aktualnim singlom ‘Tvoje lice se promijenilo’ koji je i  uveo publiku u ovu večer za pamćenje.

Od objave posljednjeg albuma ‘A što ak ja…’ prije dvije godine pa do danas grupi Detour koju čine Alen Križaj na basu, Dominik Žagmeštar i Vibor Čerić na klavijaturama, Edi Grubišić – Cipal na bubnjevima te Gina i Nenad koncert u Tvornici  samo je potkrijepio tadašnju tvrdnju nekolicine glazbenih kritičara koji su prognozirali kako bi mogli postati jednim od najtraženijih  i najkvalitenijih domaćih pop sastava.
U narednom periodu Detour očekuju koncertni nastupi u Varaždinu, Poreču, Crikvenici, Splitu i Šibeniku, a sve njihove daljnje aktivnosti možete redovit pratiti na njihovom službenom Facebook fan Pag-eu i Instagramu.

Izdvajamo nekoliko koncertnih izvještaja:

“Detour je uspješno predstavio novu pjevačicu, zasluženo dobio udarničku značku i ovim koncertom najavio pohod na još više umjetničke vrhunce nego što ih je uspio doseći do sada. Grupa je djelovala kao čvrsta uigrana sviračka jedinica s idealnim omjerom samopouzdanja i senzibliteta i stvorila zazubice i nestrpljenje prema svojim novim diskografskim ostvarenjima.”
Z. Tučkar – www.muzika.hr

„U Hrvatskoj nemamo priliku često čuti tako dobro uigran bend, s dobrim, urbanim repertoarom. Gina se više ne mora nazivati novom pjevačicom Detoura jer mislim da je jučerašnjim koncertom i više nego dokazala da je spremna ne samo biti zamjena Maji Posavec, već bendu donijeti neko novo ruho, ipak ne odstupajući previše od već prepoznatljivog stila. Bravo svi!“
M. Smojver – www.ziher.hr

* * * * *
FOTOGRAFIJE za objavu u medijima možete preuzeti sa linka:
https://mega.nz/#F!j4wymQqD!ZJTGOv08wfe2RdVH8xaXDQ
foto by: M^3/Matej Čelar

FOTOGRAFIJE postoje i u većim rezolucijama, a ukoliko vam trebaju molim pišite na: ivana@aquarec.hr

HVALA SVIM MEDIJIMA NA PODRŠCI OVOM KONCERTU!