BRUNO I MARIJANA KRAJCAR  
Srićna je ura

Glazba: Bruno Krajcar
Tekst: Daniel Načinović
Aranžman: Bruno Krajcar / Mauro Giorgi

https://youtu.be/vXQQyTddgJI

Bruno i Marijana Krajcar predstavljaju prekrasan božićni singl “Srićna je ura”. Za ovu pravu istarsku glazbenu božićnu čestitku je pod redateljskom palicom Zorana Mikletića snimljen nostalgičan i pomalo retro spot. Zanimljvo je da je spot snimljen još 2007. godine, a  svih ovih godina je čekao pravo vrijeme za objavu. Autor stihova na istarskoj čakavici je Daniel Načinović, a glazbe Bruno Krajcar, koji je pjesmu snimio zajedno s tada sedmogodišnjom kćerkom Marijanom.

Bruno Krajcar, akademski glazbenik, skladatelj i kantautor, njeguje jedinstven glazbeni izričaj u kojem spaja naizgled nespojivo – univerzalni glazbeni jezik razumljiv cijelom svijetu s tradicijskim glazbenim elementima Istre i Kvarnera, svojevrsnim glazbenim unikatom. U bogatoj karijeri objavio je osam albuma te brojne singlove i videospotove, a među brojnim nagradama spomenut ćemo samo neke – dobitnik je strukovne nagrade „Status“ (HGU) za najinstrumentalistu u 2004. godini, godišnje nagrade Hrvatskog društva skladatelja Milivoj Koerbler za 2007. godinu, dvije nagrade „Porin“ (2008. i 2016. godine) za najbolji etno album te nagrade „Istriana“ za najglazbenika Istarske županije za 2009. godinu.

Svojim aktualnim albumom “Istraditional”, podnaslova “Croatian Music Identity”, na suvremen i originalan način prezentira istarsko netemperirano pjevanje, koje naziva “hrvatski blues”. Prepoznatljiv je po korištenju istarske ljestvice, koju je popularizirao tako što su njegove skladbe izvodili brojni eminentni glazbenici hrvatske i međunarodne scene.