SCARLET NOTES
Sneni grad
(Scarlet Notes)

https://youtu.be/n3RnEYjoJ94

Alternativan rock trojac Scarlet Notes predstavlja “zimski” singl, žestoku i melodičnu pjesmu “Sneni grad”, koja je posvećena njihovom gradu – Zadru. Ovo je četvrti singl iz njihovog koncept projekta “3/3”. Zamisao je unutar dvije godine objaviti tri puta po tri temom i ugođajem srodne pjesme s pripadajućim videospotovima, te ih pri kraju razdoblja objediniti na albumu. Prvu trećinu projekta obilježili su zarazni singlovi i prateći videospotovi “Obrisi”, i “Ptice od papira”, a poglavlje je zatvoreno sjajnom kompozicijom “Kao prije”.

“Sneni Grad” otvara drugu trećinu projekta “3/3”. Pjesme u ovom poglavlju povezuje voda koja se u svakoj na drugačiji način provlači kroz stihove. Uglavnom su inspirirane godišnjim dobima u njihovom rodnom gradu, a “Sneni grad” opisuje njihovo viđenje grada u ovo, zimsko vrijeme godine.

“Zimi ulice često znaju biti gotovo sablasno puste, poput “grada duhova”. Zato smo u videu prikazani kao duhovi koji obitavaju na mjestima koja su nekad nastanjivali…”, kažu članovi Scarlet Notesa.

Snimanje, miks i produkciju pjesme potpisuje Jere Šešelja, mastering Luka Tralić Shot, a za video su zaslužni stalni suradnici iz zadarske Bifora video produkcije.

Scarlet Notes je osnovan 2010. godine, a nastupa u sastavu Zrna (vokal, bas gitara), Josip (bubnjevi) i Leonardo (gitara). Privukli su pažnju publike i medija ulascima u finala HGF-a (2.mjesto), HR demo kluba te Zadarske gitarijade, što je rezultiralo objavljivanjem debitantskog albuma “Naivno srce”, koji su promovirali brojnim koncertima diljem Hrvatske te mini turnejom u Velikoj Britaniji.