MAYALES
Simbol za Sunce

1. Među tajnim tajnama
2. Danas smo happy
3. Roadie
4. Malena
5. Srijeda
6. DSH
7. Bum bum bum
8. Najbolji smo
9. Simbol za Sunce
10. Dođi tu
11. Most
12. Zlatne note
13. Što je ostalo od nas
14. Momcima s plaže

Izašla je treća glazbena slikovnica kultnih Mayalesa, još ustrajnija u neodoljivoj ludosti i tvrdoglavom ignoriranju trendova, prepuna novih eksperimenata, a opet kao neka tiha rezonanca svih naših omiljenih albuma.

Simbol za sunce izgrađen je na istim postulatima kao i dosadašnja dva albuma, Svima želim raj (1999) te povratničke Dvojke (2012), ‘kvalitetno i drugačije’, i još odlučnije u traženju novih/starih glazbenih sokova, koji će zasigurno iznova osvježiti domaće pop i rock standarde.

Najavni singlovi Danas smo happy i Roadie dobili su svoje mjesto u okruženju još 10 sjajnih pjesmama koje škakljaju kojekakve pop, rock, country, soul rukavce u kojima Petar Beluhan i Vlado Mirčeta nalaze svoju startnu inspiraciju i izazove.

Pojačani mladim Lukom Gečekom te producentskim parom Pavle Miholjević i Jura Ferina, smislili su i odsvirali jedan od najzanimljivijih domaćih albuma, koji posljednjih dana skuplja komplimente i pohvale, od glazbene kritike do ‘kužera’ kao najvjernije Mayalesove slijedbe.

Uz uobičajene pridjeve poput ‘sanjiv i psihodeličan’ Simbol za Sunce donosi i još neke nove odlike, prije svega radiofoničnost, kojoj predviđamo sretan put na evergreen playliste.