SINOĆ SU THE FRAJLE PREDSTAVILE “LJUBAV NA DAR“!

Novi album The Frajli, „Ljubav na dar“, sinoć je predstavljen u zagrebačkom cafeu Velvet.
Četiri dame, Marija, Jelena, Nataša i Nevena, po prvi su put album objavile na prostoru cijele regije istodobno, a u pripremi su i turneje po svim zemljama počev od Slovenije, pa sve do Makedonije.

Album „Ljubav  na dar“ od jučer je u Hrvatskoj je dostupan ekskluzivno uz kupnju ovotjednog broja časopisa Gloria, pa s punim pravom možemo reći da su Frajle darovale ljubav na dar. Nastavak suradnje, koja je ostvarena i uz podršku Coca-cole i Melema, je i prodaja digipack izdanja CD-a „Ljubav na dar“, a od 15. lipnja i taj format novog CD-a bit će dostupan na kioscima po izuzetnoj cijeni od samo 30 kuna.

Frajle koje su uvijek pokazivale da imaju veliko srce i podcrtavale činjenicu da svojom glazbom mogu činiti dobro odlučile su čak 15 kuna od prodaje od novog CD-a darovati Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama na zagrebačkom Goljaku. Isto veliko srce pokazale su i u ranijim prigodama kada je dio prihoda išao za Udrugu „Sve za nju“, a u suradnji sa dosadašnjim, već navedenim, partnerima.

Novi album sastoji se od 13 pjesama, od kojih je čak 11 pjesama novih, autorskih, dok su samo dvije pjesme coveri poznatih pjesama i to „Zemlja pleše“ veliki hit slovenske rock skupine Videosex, te prekrasne skladbe Zdenka Runjića „Dva zrna grožđa“.

U radu na albumu su sudjelovala mnoga poznata imena – Alka Vuica, Vanna, Nikša Bratoš, Vojislav Aralica, Ante Gelo, Leo, Filip Gjud, Fedor Boić, Dragan Brnas Fudo… a na promociji u Velvetu Frajlama su podršku dali Alka Vuica, koja je neumorno plesala u prvom redu; producenti Nikša Bratoš, Fedor Boić i Fudo; Meritasice; Vanna koja je po prvi put napisala pjesmu za Frajle („Ne idi“); i mnogi drugi koji su jučerašnju sumornu večer zamijenile odličnim provodom na ovoj neformalnoj promociji.

Da podsjetimo, The Frajle iza sebe imaju nekoliko hvaljenih izdanja – “Naš prvi album sa putovanja”, “A strana ljubavi”, “B strana ljubavi”, “Meni trebaš ti” te brojne rasprodane nastupe po cijeloj regiji, od kojih izdvajamo pet rasprodanih nastupa u Lisinskom.

Svojim nastupima osvajaju srca publike gdje god se pojave, čemu svjedoče razne nagrade:  MTV Play Award, Oskar popularnosti, Runjićev galeb, Zlatna bubamara, Good Feeling, Hello nagrada za humanost te niz drugih  priznanja od strane publike, medija, kolega i kritičara.