Nova Aquariusova izdanja odlično plasirana na top listi prodaje!

 

MAYALES – SIMBOL ZA SUNCE

Na drugom mjestu ovotjedne top liste prodaje „Top of the Shops“( http://www.top-lista.hr/www/tots/ ) nalazi se novi album Mayalesa „Simbol za Sunce“.
Odličan je ovo rezultat za CD koji je tek 2 tjedna na top listi, a uspjeh djelomice iznenađuje jer album ne podilazi današnjim glazbenim trendovima. Objavljene recenzije uključuju najbolje ocjene i pohvale tipa maestralno & najbolje u 2017. godini pa je bilo jasno da se radi o izuzetnoj „ploči“. Mayales će album promovirati 25. svibnja u zagrebačkom Vintage Industrial Baru i to je nastup kojeg bi bila ludost propustiti. „Simbol za Sunce“ ima ogroman koncertni potencijal i bit će jako zanimljivo vidjeti kako će to izgledati uživo. Na scenu Vintagea stupit će nova postava benda koja uz uigrani autorski tim Petar Beluhan – Vlado Mirčeta, uključuje Luku Gečeka, Edi Grubišića Cipla, Roni Nikolića te producentski dvojac Jura Ferina i Pavle Miholjević.

 

MARKO TOLJA & JAZZ ORKESTAR HRT-a – STAVI PRAVU STVAR

Na četvrtom mjestu iste top liste nalazi se i novi album Marka Tolje & Jazz orkestra HRT-a „Stavi pravi stvar“.  Riječ je o zajedničkom projektu sedamnaest vrhunskih glazbenika Jazz orkestra HRT-a, predvođenih dirigentom Andreasom Marinellom i virtuoznog riječkog pjevača. Jedanaest swing obrada poznatih domaćih pop i rock hitova uključuje bezvremenske pjesme: “Blago onom tko te ima”, “Ja volim samo sebe”, “Rijeka snova”, “Budi moja voda”, “Sanjaj me”, “Nocturno”, “Teške boje”, “Stavi pravu stvar na pravo mjesto”, “Putujem”, “Bitanga i princeza” i “Ugasi me”. Album će tijekom ovog ljeta imati i niz koncertnih promocija po obali, a za detalje najbolje je pratiti:
https://www.facebook.com/Marko-Tolja-Official-Page-240831895944927/

 

OLIVER & GIBONNI – FAMILIJA

Na sedmom mjestu top liste nalazi se album  „Familija“, dvojice kozmičkih Dalmatinaca Olivera Dragojevića i Gibonnija, koji je već mjesecima u samom vrhu. Na uspjeh albuma nadovezala se i turneja „Familija live“ kojoj je nedavno dodan još jedan koncertni datum u Hrvatskoj i to 17. lipnja na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Prateći uspjeh prošlogodišnjih koncerata možemo samo reći da ulaznice čim prije treba osigurati kroz Eventimovu prodajnu mrežu (http://www.eventim.hr/hr/ulaznice/oliver-gibonni-opatija-ljetna-pozornica-961226/performance.html ) .

 

AMIRA MEDUNJANIN – DAMAR

Na osmom mjestu je „Damar“ (http://hr.cedeterija.com/glazba/amira-medunjanin-damar-cd/ ) cijenjene sarajevske umjetnice i interpretatorice sevdaha – Amire Medunjanin. Album je objavljen krajem prošle godine, a Amiru je nedavno britanski magazin Songlines uvrstio u  listu 10 najveći svjetskih diva world glazbe. Istaknut ćemo činjenicu da Amira u narednom periodu nastupa u Parizu, Londonu, Berlinu, Istambulu… što je potvrda činjenice da glazba ne poznaje jezične barijere i da ona u svoju izvedbu unosi univerzalni jezik glazbe koji svi prepoznaju.