MEL CAMINO
Novo vrijeme

https://youtu.be/iIg1UctM8Fg

Velikogorički rock sastav Mel Camino predstavlja singl i videospot “Novo vrijeme”, kojim najavljuje novi, četvrti studijski album nazvan “Kad? Sad!”. Autor glazbe i teksta je Zlatko Majsec, aranžman potpisuju Mel Camino i Mark Mrakovčić, koji je snimio i producirao pjesmu. Redatelj iznimno zanimljivog videospota je Mislav Muretić, a spot je snimljen nevjerojatnom tehnikom – one take izveden unatrag!

“”Novo vrijeme“ je pjesma kojom ne predstavljamo samo nadolazeći album, već i zvuk nove postave benda. S obzirom da smo album snimali u novom studiju i s novim producentom Markom Mrakovčićem, ovo je pjesma koja se otpočetka i zvukom i simbolikom nametala kao bager kojim ćemo pokušati prokrčiti put za ostatak albuma. Pjesmu prati i živopisni videospot, kojeg je režirao Mislav Muretić koji je već ionako zahtjevni koncept one take snimanja dodatno začinio idejom da se čitav spot snima unatrag, a za što se koristila obratno prebačena pjesma čiji je dotadašnji refren „Novo vrijeme je, mijenjaj sebe, ne optužuj svijet“ zazvučao poput najnovijeg Bugarskog hita koji se odlično prodaje u Rumunjskoj – „Emer Ovon, silžut vaneber senemje“. Baš iz tog razloga odlučio sam obući rozi sako i otpjevati pjesmu u stilu narodnog pjevača jer kako bi me inače na snimanju uzeli za ozbiljno?” – kaže Zlatko Majsec.

“Mel Camino” je alternativni pop rock bend iz Velike Gorice koji postoji od 2006. godine. Iza sebe imaju mnoštvo koncerata, tri studijska albuma i desetak videospotova, a pažnju medija su, između ostalog, privukli zapaženim nastupom na In Music festivalu te ekskluzivnim koncertom u zagrebačkom zatvoru Remetinec.