KAISER BLUES COMPANY
Suitcase (Black and Small)
(Aquarius Records, CD 602-17)

1 It’s Easy To Play Blues
2 Brazil (Suitcase Black And Small)
3 South East Life
4 Businessman
5 Keep On Drinkin’
6 I Wish (You Were Here With Me Tonight)
7 Some People Say That I Am Mad
8 BP Club After Midnight
9 29 Ways


KBC

KBC postoji od 2014. godine i prije sadašnje postave benda, prošlo je više jazz, rock i blues glazbenika, dok se sastav nije stabilizirao u današnjoj postavi. Ideja KBC-a je izvoditi repertoar sastavljen od rijetko izvođenih blues (ali i pop te jazz) kompozicija zaboravljenih majstora, u inovativnim novim aranžmanima te novim kompozicijama komponiranih u tradiciji velikih majstora.

KBC rijetko nastupa, ali ima ambiciju nastupati sa svojom glazbom na internacionalnim blues i jazz festivalima I koncertima.

KBC je nakupina iskusnih glazbenika, profesionalaca koji su izgradili svoj individualizam nastupajući i snimajući svaki ponaosob nebrojeno puno puta s vodećim hrvatskim i inozemnim vokalnim i instrumentalnim solistima i ansamblima, u gotovo svim žanrovima muzike – od klasičnih filharmonijskih orkestara i velikih jazz orkestara, do malih jazz, blues i rock sastava.

Većinom nisu to samo instrumentalisti izvođači, već i uspješni kompozitori i aranžeri i vokalisti.

Boris Kaiser dao je zamašni moment KBC-u ujedinivši potencijale izvrsnih muzičara. Album Suitcase je, po izvedbi, po zvuku, po intenciji, po solo dionicama, sukus znanja i umješnosti muzičara koji su svoje raznolike afinitete ujedinili u zajedničku kompoziciju. Na albumu je svaki ton odsviran onako kako ga je svirač osjetio tog trenutka, a u skladu sa svojim muzičkim afinitetima. Album Suitcase je rađen po strukturi blues albuma, ali s mnogim elementima jazza i popa.

Album Suitcase sadrži 9 kompozicija, od čega su 5 autorskih, 3 blues kompozicije starih majstora bluesa, te jedna kompozicija domaćih autora (Urbić, Bulić, Petrović, Fame) namijenjena Bošku Petroviću.

KBC su Danko Burić, Jimmy Eduard Matešić, Robert Jambrušić Džebo, Željko Kovačević Kova i Boris Petar Kaiser.