Mayales – Bum bum bum

(Petar Beluhan, Vladimir Mirčeta – Petar Beluhan – Petar Beluhan, Vladimir Mirčeta)

https://youtu.be/jpheZQghBbU

Treći album kultne zagrebačke grupe Mayales, ‘Simbol za sunce’, izašao je u travnju ove godine i odmah proglašen kandidatom za album godine. Do sada je doživio 4 video ekranizacije svojih singlova (Danas smo happy, Roadie, Među tajnim tajnama, Malena), a sad se listi pridružuje i pjesma Bum, bum, bum. Spot je realiziran u suradnji s Tihomirom Jalšovcem (JINX, Ljeto), još jednim video art umjetnikom s kojima Mayales pažljivo gradi svoj vizualni identitet.

Radi se o pjesmi koja je podcrtana u gotovo svakoj od recenzija albuma, kao najbolji primjer originalnosti i raskoši koju Mayales u pravilu unosi u domaću mainstream scenu još od debitantskog albuma iz 1999. godine. Iznimno energična pjesma u kojoj se Petar Beluhan svojim tekstom odmiče od uobičajenih kinky ljubavnih tema te objavljuje svojevrsni proglas svojeg poslanja da posvijetli put dušama izgubljenim u mraku. Neobično mračna i energična pjesma prepuna je sjajnih gitarističkih rifova i zasigurno će predstavljati ljuti feferon u domaćem eteru ove jeseni.

Mayales nastavlja promociju svojeg posljednjeg albuma serijom koncerata diljem Hrvatske. Izdvajamo skorašnji koncert u zagrebačkom MSUu (MIMO@dvorana Gorgona, 8.10.2017.) gdje se ponovno očekuje izlazak deveteročlane postave koja i svojim sjajnim nastupima demonstrira nastavak tvrdoglavog bježanja od monotonije i ponavljanja.
Više na MAYALES FACEBOOK STRANICI.