Novi spotovi:

Gretta, Mayales, Boris Štok, Nina Romić, Geby, U pol’9 kod Sabe, Kameny, Mel Camino, Ti, ja i moja mama, Dosh Lee & Davorin Bogović, Stey

Pogledajte aktualne videospotove naših izvođača!

 

GRETTA – VATROMET ZA KRAJ

Zagrebački rock kvartet Gretta predstavlja dvije verzije videospota “Vatromet za kraj” – TV verziju i verziju 360 stupnjeva. Posebno je atraktivna i interesantna 360 stupnjeva verzija jer gledatelj u svakom trenutku može sam odlučiti što će gledati – na računalima je dovoljno pomicati miš u željenom smjeru, dok se na tabletima i pametnim telefonima, zahvaljujući senzoru pokreta, video u punih 360 stupnjeva može promatrati jednostavnim pomicanjem uređaja. Za režiju i produkciju je zaslužan Davor Puklavec – Puki.

 

MAYALES – BUM, BUM, BUM

Treći album kultne zagrebačke grupe Mayales, ‘Simbol za sunce’, izašao je u travnju ove godine i odmah proglašen kandidatom za album godine. Do sada je doživio 4 video ekranizacije svojih singlova (Danas smo happy, Roadie, Među tajnim tajnama, Malena), a sad se listi pridružuje i pjesma Bum, bum, bum. Spot je realiziran u suradnji s Tihomirom Jalšovcem (JINX, Ljeto), još jednim video art umjetnikom s kojima Mayales pažljivo gradi svoj vizualni identitet.

 

BORIS ŠTOK – KAO MI

Riječki pjevač, autor i tekstopisac Boris Štok predstavlja novi singl i videospot “Kao mi”. Riječ je o pjesmi s odličnim grooveom, vrhunskom produkcijom, inteligentnim tekstom, pamtljivom melodijom i prepoznatljivom Borisovom vokalnom ekspresijom. Autor teksta je Boris Štok, a glazbu i glazbenu produkciju je napravio zajedno s Darkom Terlevićem. Za miks i mastering je zaslužan Matej Zec, a redateljica spota je Judita Gamulin, koja je javnosti poznata po nominaciji za studentskog Oscara Američke filmske akademije, koju je zaslužila kratkometražnim filmom “Cvijeće”.

 

NINA ROMIĆ – SVJETLA

Nina Romić, renomirana zagrebačka kantautorica, objavila je ovih dana singl “Svjetla” i njime najavila svoj povratak na glazbenu scenu.
Da joj je mjesto pod reflektorima, Nina je bez greške pokazala kroz prva tri albuma (“Daljine” 2010., “Ptice” 2012. i “Stablo” 2014.) u kojima su njezina osobna, gotovo intimna tematika te jednostavan pristup muziciranju postepeno rasli i razvijali se, šireći se od gotovo samozatajnog minimalizma do sve čvršćeg, dijelom i neukroćenog bendovskog izričaja. U tom razvoju Nina je ostala svoja, topla, jednostavna, izravna i beskompromisna, a što su prepoznale i publika i kritika.

 

GEBY – POVEDI NAS U SMIJEH

Nakon debitantskog singla “Zaboravi na sve”, zagrebačka pjevačica Geby predstavlja drugi samostalni singl i videospot “Povedi nas u smijeh”. Riječ je o melodičnoj i iznimno radiofoničnoj pjesmi, koju je producirao Leo Anđelković. Autori glazbe su Marino Pelaić i Goran Šeler, koji potpisuje i tekst, a za aranžman su zaslužni Julije Reljić i Leo Anđelković. Pjesmu prati zanimljiv i pomalo artistički videospot kojeg je snimio, montirao i režirao Tvrtko aka Viddok, a posebna zanimljivost je što se Geby u spotu pojavljuje u pravoj pravcatoj vjenčanici!

 

U POL’9 KOD SABE – U PARALELNOJ STVARNOSTI

„U paralelnoj stvarnosti“  novi je singl i videospot benda U pol’ 9 kod Sabe. Stihovi “Jedno smo htjeli, drugo smo dobili, uloge trebalo je igrati…” uvode nas u ovu veselu, ali ciničnu pjesmu o tome kako život ne režira uvijek onako kako bismo mi željeli ili kako zamišljamo da bi trebao. U videospotu redatelj nam dvije realnosti dočarava kombinirajući crno-bijele snimke sa strip crtežom predstavljajući i jedinstveni bodypainting mlade umjetnice Tene Grgić, poznatije kao ARTENA. Režiju i montažu spota potpisuje stari suradnik benda Noah Pintarić. Snimateljica je Ana Opalić.

 

KAMENY FEAT. DORA VESTIĆ – LJETO ŽIVOTA

Kameny i Dora Vestić ujedinili su snage u pjesmi „Ljeto života“ za koju je ovih dana objavljen i video. Na svim dosad objavljenim pjesmama DJ Kameny je ostvario zanimljive vokalne suradnje. Ovog puta s Dorom Vestić, a prethodna dva puta bile su to suradnje s Nikolom Marjanovićem (pjesma “Oprosti mi“) i Ivom Ćurić (“Boje“). Tomislav Jelić, poznatiji po svom stage imenu Kameny ili DJ Kameny je electro house DJ i producent te nekadašnji radijski voditelj. Od 2007. godine vlasnik je labela Styx Production kojim želi pružiti pomoć i podršku nadolazećim DJ-ima / producentima u objavi izdanja. Styx Production i Aquarius Records od prošle godine zajedno objavljuju nove naslove.

 

MEL CAMINO – TERASA

Velikogorički rock bend Mel Camino predstavlja singl “Terasa”, drugi najavni singl četvrtog studijskog albuma “Kad? Sad!”. Glazbenu produkciju potpisuje Mark Mrakovčić, autori glazbe su Viktor Grabar, Tomislav Tonković i Zoran Smoljanović, tekst je napisao Zlatko Majsec, a aranžman su zajedničkim snagama napravili Mark Mrakovčić i cijeli sastav Mel Camino. Za pjesmu “Terasa” je snimljen efektan, dinamičan, duhovit, neuobičajen i “stripovski” videospot, koji uz standardne snimke sadrži i mnogo animiranih dijelova. Spot je režirao Mislav Muretić, a snimio Dario Hacek, uz asistenciju Morane Belančić.

 

TI, JA I MOJA MAMA – TEŠKA KAO DNO

„Teška kao dno“ novi je singl zagrebačkog benda Ti, ja i moja mama, kojim se predstavljaju na ovogodišnjem RockOff festivalu.
Plivaš, a stojiš na mjestu. Trudiš se, ali ništa značajno se ne mijenja. Ovaj artistički video savršeno dočarava osjećaj koji svi jako dobro poznajemo – osjećaj da ulažemo golemi trud, vjerujemo da nekamo idemo, ali nikako ne stižemo. Bend Ti, ja i moja mama osnovan je u Zagrebu 2015. godine. Kreativnu okosnicu čine klavijaturistica Ana Opalić i gitaristica Sandra Sobočanec. Uz njih tu su  pjevačica Martina Zvonić (U pol’ 9 kod Sabe), basistica Helena Ernoić i Berko Muratović (Jinx) na bubnjevima.