MAJA POSAVEC

KADA NE BI IMAO STRAH
(Maja Posavec – Maja Posavec – Maja Posavec, Višeslav Laboš)

https://youtu.be/cbq0h1CMFqU

Kada ne bi imao strah” je četvrti po redu singl kojim Maja Posavec najavljuje debitantski samostalni album. Pjesma je svoj zvučni oblik dobila u produkciji Višeslava Laboša, s kojim Maja i dovršava nadolazeći autorski prvijenac.

“Kada ne bi imao strah” je balada o univerzalnom, ne nužno ljubavnom odnosu dvije osobe koji se zasniva na prebacivanju osjećaja krivnje i odgovornosti, bolnom sagledavanju vlastitih obrazaca ponašanja te konačno, potrazi za međusobnom podrškom. Svojim pomalo psihodeličnim i sanjivim zvukom pjesma doziva estetiku Lynchevih filmova. Osim Maje, u pjesmi sviraju: Damir Mihaljević (bubnjevi), Marino Vinja (bas gitara), Ivan Kapec (gitara) te Višeslav Laboš (udaraljke i elektronički efekti). Spomenuti glazbenici ujedno čine i jezgru Majinog kreativnog tima.

MAJA POSAVEC, dugogodišnja pjevačica grupe Detour i jedan od najzanimljivijih ženskih vokala hrvatske glazbene scene započevši solo karijeru u vrlo kratkom vremenu osvojila je brojne slušatelje uspješnim singlovima „Budi jak“ , „Dok držiš me za ruku“ i “Mediteranska”. Rad na njezinom prvom albumu polako se bliži kraju, a objava albuma je najavljena za proljeće.