MUŽEK & TRIO
Chitarra Romana
(Eldo Di Lazzaro – Eldo Di Lazzaro, Bruno Cherubini – T. Mužek, M. Lesić, T. Modrić, M. Kosovac)

„Chitarra romana“ je talijanska kancona, nastala 1934. godine. Autori su Bruno Cherubini i Eldo Di Lazzaro, iako mnogi drže da je pjesma tradicionalna. Popis interpreta, s godinama, je rastao a neki od izvođača bili su: Carlo Buti, Claudio Villa, Lando Fiorini, Luciano Pavarotti… Svoje viđenje te skladbe dao je i proslavljeni tenor Tomislav Mužek i upravo je ta verzija sada pred Vama.
Tenor Tomislava Mužeka navikli ste slušati u operama, ali što kada on krene u istraživanje glazbe koju osobno voli slušati, a profesionalno nikada ne izvodi? Tada nastane „off program“ osmišljen pod imenom MUŽEK & TRIO (Miroslav Lesić, Tomislav Modrić i Mladen Kosovac), a sastavljen mahom od talijanske kancone, starogradskih pjesama i evergreena. Pjesma „Chitarra romanna“ uvod je u CD koji će Aquarius Records objaviti sljedeće godine, ali istovremeno će ta glazba zaživjeti i na nekim od najljepših pozornica u Hrvatskoj. Prvi sljedeći susret s publikom dogovoren je 23.11. u predivnoj,velikoj dvorani HNK Varaždin (on-line kupnja ulaznica: http://online.hnkvz.hr/).
Inspiracija za glazbeničko okupljanje  pod imenom MUŽEK & TRIO nastala je zahvaljujući Mužekovom gostovanju u emisiji „Direkt“ Zorana  Šprajca, a povodom prvog Mužekovog nastupa u svojstvu prvaka opere HNK u Zagrebu uz izvođenje pjesme „Parlami d’Amore Mariù“.