Album PENDREK “Hitovi i himne”

PENDREK
“Hitovi i himne”

(CD 605-17)

01 Pendrek – Govor
02 Pendrek – Xtreman
03 Pendrek – Zg coffee shop
04 Pendrek – El Bahattee
05 Pendrek – No Skul
06 Pendrek – Menadžerska
07 Pendrek – Hit (skit)
08 Pendrek – Hit
09 Pendrek – Balkanacionalna
10 Pendrek feat. 40 – Himna
11 Pendrek – Cigare
12 Pendrek – Tele
13 Pendrek – Totalno tolerantno
14 Pendrek – Lisa Ann
15 Pendrek – Kosa
16 Pendrek – Gubitnik
17 Pendrek feat. Kandžija – Civili

Album prvijenac Pendreka u izdanju Aquarius Recordsa, prilično je očekivan ali i sretan splet dobrih okolnosti. Aktivan na hrvatskoj hip hop sceni već par godina kao gost na mnogim trekovima, koncentrirao je svoja iskustva i priče – i pod vodstvom Generala Wooa, uspio je fokusirati svoju energiju na “Hitove i himne”.

Evo što Krešo Strbad aka Pendrek kaže o čemu se tu radi:
“Ovo je skup satiričnih rap pjesama koje reflektiraju hrvatsku i globalnu realnost. Njime sam kroz satiru i prvo lice (kut gledanja) želio ukazati na društvene probleme koji me okružuju. Odabrao sam satiru/šalu jer mi je iskustvo kroz godine pokazalo da kroz šalu ljudi lakše i opuštenije shvate srž problema, a i tako se lakše nose sa problemima i društvom u kojem živimo.”
Naizgled “prljav” početak albuma ubrzo dobija konture smislene cjeline – a svaka “štorija” ima glavu i rep. I lirično i zvučno. Veći dio albuma isproduciao je englesko – hrvatski producent Mr. Dirty Hairy sa trenutnom adresom na Novom Zelandu. On je napravio kičmu albuma, a ostatak albuma isproducirali su eminentna balkanska hip hop produkcijska imena kao što su Koolade, Sett, SunnySun, Sko i DJ Bero Zmay.

O iskustvu snimanja albuma, Pendreku su ostala samo ugodna sjećanja:
“Svaki od njih, a najviše Mr. Dirty Hairy koji je otpočetka vjerovao u projekt, unio je malo sebe i tako mi pomogao napraviti ovo glazbeno (remek) djelo. Pjesme su nastajale međusobnim druženjem, strpljenjem i razmjenama energija i ovim putem bi se još jednom zahvalio na suradnji svima koji su sudjelovali na albumu, trebate bit ponosni na posao koji smo napravili.”
Nakon nastupa na zagrebačkom Tram 11 koncertu, Pendrek je svakako privukao pažnju svih slušatelja koji nisu čuli za njega a predstojeći nastupi su nešto što ne treba propustiti ako imate priliku.