LADO ELECTRO – LJELJO
(Hrvoje Crnić Boxer, Boris Harfman)

Youtube video: https://youtu.be/Gmv7KNmNypE

Režija/Directed by: Hrvoje Crnić Boxer & Boris Harfman Hari
Kamera/Camera: Alen Vuković
Montaža/Editing: Roko Crnić

Ansambl LADO i dvojac HR Electro najavljuju prvi singl s novog albuma

Sa singlom Ljeljo, Ansambl LADO i dvojac HR Electro najavljuju dvostruki nosač zvuka LADO Electro 2.0. Memorabilum u kojem su savršeno ukomponirane elektronička i tradicijska glazba.

Prvi album LADO Electro objavljen je 2003. godine kada kada je i započela suradnja Ladovog plesača pjevača Borisa Harfmana s već etabliranim glazbenikom Hrvojem Crnićem Boxerom. Po izlasku se taj album našao u vrhu najboljih hrvatskih albuma objavljenih te godine, ali i na listama najboljih albuma objavljenih u Hrvatskoj u prvih 25 godina hrvatske samostalnosti.

Za razliku od prvijenca na kojem je naglasak bio na instrumentalima, novi album LADO Electro 2.0. Memorabilum sadržavat će više vokalnih elemenata. Naime, dio odabranih pjesama su upravo s Ladovog repertoara ili su inspirirane dijelovima nekih koreografija, dok drugi dio čine tradicijski napjevi s kojima se pjevači ranije nisu susretali ali su ih otpjevali na način na koji to samo LADO može izvesti.
Umjetnički voditelj Ansambla LADO Andrija Ivančan pozdravio je projekt i dio pjesme s ovog albuma integrirao u prošlogodišnje plesne programe kroz uvodnu najavu.
Objavljivanje albuma LADO Electro 2.0. Memorabilium predviđeno je za kraj veljače.