Drugi samostalni album Ivana Pešuta djelo je koje slušatelje vodi na dinamično putovanje nepredvidivim svijetom zvuka. Različiti zvučni krajolici koji pobuđuju sva osjetila lajtmotiv su ovog instrumentalnog albuma, stoga ne čudi da ostvarenje prigodno nosi ime Wanderlust ili želja za putovanjem; žudnja za lutanjem. Jedna od najupečatljivijih karakteristika Wanderlusta njegova je žanrovska raznolikost skladno spojena u smislenu cjelinu. Pešut kroz zbirku od 9 skladbi istražuje glazbene granice prelazeći između žanrova s lakoćom i nježno. Uljuljkani slušatelj jedva će primijetiti da mu se, dok je vrludao pejzažima Wanderlusta, u uho ušuljao neki novi glazbeni trenutak i potpuno neočekivano – odveo ga u nekom novom smjeru. Od gitarističkih djela, koketiranja s jazzom preko ambijentalnih skladbi do cinematičnih soundtrack elemenata, album se oslanja na različite glazbene tradicije i stilove. Jedinstveno iskustvo slušanja dokazuje da u prstima Ivana Pešuta, našeg ponajboljeg suvremenog gitarista, ima još mnogo skrivene čarolije, budući da se album u ogromnoj mjeri razlikuje od Porinom ovjenčanog prvijenca Timeline.

„Ovaj album je zvukom, interpretacijom i idejom nešto što ni oni meni najbliži nisu očekivali nakon Timelinea. Wanderlust je šarolik, zavodljiv i mekan. Istovremeno, ako se zadubiš u te zvučne kulise, može biti vrlo moćan. Sebi sam uvijek najveći kritičar, tako da su sve skladbe trebale prvo proći prijeki sud, a tek onda doći u to “probrano” društvo ideja“, poručuje Pešut. Srce su ovog djela melodičnost i glazbene boje. Ovoga puta, Pešut se odlučio istaknuti sposobnošću stvaranja osjećaja sinestezije, prelijevanja osjetila iz jednog u drugo te pustiti zvuku da ispriča priču koju riječi nikad ne bi mogle.

„Zahvalan sam što su mi se na albumu, kao autori svojih skladbi, pridružili vrhunski pijanist Zvjezdan Ružić i prerano preminuli velikan Jure May Stanić, kojemu je skladba Maze s ovog albuma posljednje snimljeno djelo.“, istaknuo je Pešut. Na albumu su svirali: Ivan Pešut, Zvjezdan Ružić, Janko Novoselić, Krunoslav Levačić, Golnar Mohajeri, Vedran Ružić, Henry Radanović, Bruno Kovačić, Miroslav Lesić, Jure May Stanić, Boris Popov, Katarina Kutnar, Dajana Marelja Pašalić i Giovanni Genovese. Ivan Pešut i ovoga puta potpisuje glazbu, aranžmane i produkciju, a ono što osim glazbe plijeni pažnju, svakako je razigrana naslovnica albuma, autorsko djelo slikara i glazbenika Vedrana Ružića. Produkcija albuma zaslužuje posebnu pohvalu. Jasnoća zvuka omogućava svakom instrumentu da zablista u punom sjaju. Svaki detalj, od suptilnih zvučnih efekata do impozantnih orkestralnih aranžmana, pažljivo je izrađen, stvarajući auditivno iskustvo koje će prepoznati glazbenici, ljubitelji glazbe ili pak oni željni nekog novog putovanja pod kormilom domaćeg suvremenog stvaralaštva. Album “Wonderlust” dostupan je na svim streaming servisima.