BANANA ZVUK
“Samo ljubav”

glazba: Luka Barbić / Ivan Jurić
tekst: Ivan Jurić
aranžman: Luka Barbić / Ivan Jurić

Mnogi kažu da Ljubav pokreće svijet.
Ljubav prema obitelji i prijateljima. Ljubav prema nekoj osobi. Ljubav prema glazbi. Ljubav prema kućnim ljubimcima. Ljubav prema prirodi. Ljubav prema materijalnim dobrima i novcu. Ljubav prema poslu koji radimo ili statusu u društvu koi uživamo. Ljubav prema sportskom klubu, nekoj ideji, ideologiji. Ljubav prema snovima koje želimo ostvariti. Ljubav prema sebi.
Neke ljubavi nas uzdignu. Neke nas sruše. Mnoge su istinite. Mnoge čak i lažne. Neke ljubavi nam pruže utjehu, a neke nam očitaju lekciju. Neke ljubavi nas zapale, a neke zamrznu. Neke nas vječno prate, a neke ostave same na cesti. Neke nas nadograde, a neke sažvaču i ispljunu ispijene i potrošene. Neke nahrle brzinom tajfuna s kišom i munjama ostavljajući iza sebe neopisiv kaos. Neke nas samo lagodno dotaknu u prolazu i ostave neizbrisiv trag. Neke su naizgled glatke i lake, a ostave gorak okus. Neke su na prvu teške, ljute ili kisele pa s vremenom sazriju. Mnoge dođu. Mnoge prođu. Samo neke rijetke se šuljaju uokolo polako kao ugodan “san i lagan vitar na sunčan dan” uz mirise eteričnog bilja i let pčela i leptira. I tako opstaju, mistično u zraku, bezobrazno, bez pitanja i dozvole…

Kažu da Ljubav, da bi je mogli primiti, moramo znati pružiti. Pružanjem Ljubavi i pozitivnih misli svim negativnostima koje nas napadaju sa svih strana i iznutra pomažemo sami sebi i ostatku svijeta o(p)stanak u Ljubavi. I kada je naizgled nema nigdje uvijek je možemo potražiti i instant dobiti od muzike. Tako kažu. Na nama je samo da vjerujemo ili ne.
Vjeruj u Ljubav. Samo Ljubav. 
I, naravno, slušaj…, slušaj Banana Zvuk!

Produkcija: Luka Barbić
Mastering: Tomaž Maras- Mot
Snimano u studiju Bozon u Splitu

Banana Zvuk je splitski DJ dvojac koji od 2006. godine širi ljubav prema svim
oblicima roots glazbe. Izvođački i stvaralački dio čine producent i DJ Luka
(TBF) i MC i selektor Yuri (ST!LLNESS/GOLEM/SINESTET).