Pogledajte novi spot:
GRAMOFON BANDA

K’o otac i mati

YouTube: https://youtu.be/AC1ciq0aJJo

– autor glazbe: Ivica Matoc
– autor teksta: Domagoj Keča
– aranžman: Damir Dragičević, Ante Grossi, Marijeta Gregov i Domagoj Keča
– glazbena produkcija: Domagoj Keča
– video produkcija: DMC televizija (Mario Damjanović i Alen Horvatić)

Gramofon banda – do sada poznata po sjajnim obradama pjesama Arsena Dedića, napravila je i autorsku stvar “K’o otac i mati”. O samoj pjesmi je par crtica napisao poznati glazbeni kritičar Denis Leskovar:

“Na prvo slušanje, grupa Gramofon u pjesmi „K’o otaci mati“ ostavlja dojam izravnih nastavljača mediteranske pop-tradicije što su je gradili i izgradili ključni protagonisti podržanra – prije svega Arsen i Oliver.

No, zagrebemo li ispod površine, lako se mogu detektirati i tragovi drugih, globalnijih utjecaja. Oni prije svega dolaze s područja angloameričkog pop, rock i akustičarskog pisma (od Eaglesa do Beatlesa i natrag) koje je Ante Grossi, zajedno s Marijetom Gregov i suradnicima usvojio, izbrusio i prakticirao tijekom dugogodišnjeg koncertiranja na klupskoj sceni.

Pjesma „K’o otac i mati,“ sjetna i jednostavno sročena balada o (uzvraćenoj) roditeljskoj posvećenosti, svojevrsni je kondenzat spomenutih utjecaja, ali i sasvim osobni iskaz kojim Gramofon ugrađuje vlastiti kamenčić u šareni mozaik domaće (kant)autorske poetike.  ”
–Denis Leskovar

Pohvale njihovog rada nije štedio ni Matija Dedić kad je čuo objavljene obrade:
“Gramofon banda napravila je vrlo lijepe obrade Arsenovih pjesama. Njihove interpretacije odišu pozitivnim ozračjem, kvalitetom i ozbiljnjim radom. Želim im u budućnosti puno uspjeha u daljnjem radu.”
–Matija Dedić

www.gramofonband.com
www.facebook.com/gramofonbandzagreb
www.twitter.com/Gramofoband

►Vokali: Ante Grossi, Marijeta Gregov
►Gitara: Domagoj Keča
►Bas gitara: Mario Kopecki
►Piano: Marin Pavlović
►Cajon: Damir Dragičević