TI, JA I MOJA MAMA

Teška kao dno
(Ana Opalić – Ana Opalić – Ana Opalić, Berko Muratović, Sandra Sobočanec, Helena Ernoić, Martina Zvonić)

Youtube link: https://youtu.be/4F_XS_XU9-g 

„Teška kao dno“ novi je singl zagrebačkog benda TI, JA I MOJA MAMA, kojim se predstavljaju na ovogodišnjem RockOff festivalu.
Plivaš, a stojiš na mjestu. Trudiš se, ali ništa značajno se ne mijenja. Ovaj artistički video savršeno dočarava osjećaj koji svi jako dobro poznajemo – osjećaj da ulažemo golemi trud, vjerujemo da nekamo idemo, ali nikako ne stižemo.

Bend TI, JA I MOJA MAMA osnovan je u Zagrebu 2015. godine. Kreativnu okosnicu čine klavijaturistica Ana Opalić i gitaristica Sandra Sobočanec. Uz njih tu su  pjevačica Martina Zvonić (U pol’ 9 kod Sabe), basistica Helena Ernoić i Berko Muratović (Jinx) na bubnjevima.
Debitiraju EP-em „Gurni me u valove“ objavljenim prošle godine, a kojeg su predstavili i koncertom u malom pogonu Tvornice kulture. Za travanj 2018. najavljuje i album pod nazivom „Teška kao dno“.

 Iz medija:

„Ima nešto jako meditativno u ovome, neka prirodna dinamika koja me ljulja i tješi. Postigle ste nešto neobično i dragocjeno: iako su teme naizgled depresivne, a muzika melankolična, sve skupa ima neki sjaj, jasnu crtu radosti, neiskazane i prigušene, ali jako prisutne. Stvari su odlično aranžirane, zvuk je točan, odgovara pjesmama, gitaristica je izvrsna. U tekstovima sam se našao do kraja, to je valjda generacijski, ali mislim da su dovoljno otvoreni i univerzalni za bilo koga. Izvrsno, bravo!“

(glazbeni kritičar Ante Perković, o EP-ju „Gurni me u valove“)

„Močvarne i olujne atmosfere ovdje ne manjka, dominantne su poetske slike brodova i splavi s kojima se treba otisnuti dalje od svijeta materijalnog. Alternativni pop bend Ti, ja i moja mama svjedoči potrebu za bijegom i eskapizmom, terase se pretvaraju u oceane, a autorice sustiže zakašnjela svijest o pravim vrijednostima. Fino dozirana akustika i elektronika na albumu ‘Gurni me u valove’ produkcijski i atmosferski na trenutke kao da citira zaostavštinu jednog od antologijskih albuma hrvatskog popa, Yammatovog ‘Plana B’, dok sinergija klavijaturistice Ana Opalić i gitaristice Sandre Sobočanec priziva efekt kakav umiju postići Pavle Miholjević i Jura Ferina iz grupe Svadbas.“

(Antonela Marušić, portal Novosti)