“Jezero”, peti album glazbenice Nine Romić izlazi 16. lipnja za Aquarius Records. Koncertno predstavljanje albuma održat će se 15. i 16. lipnja u Uraniji – prostoru kreacije, u 20 sati. Tijekom promocije održat će se i projekcija kratkometražnog filma “Jezero”. Nina Romić jedna je od najcjenjenijih hrvatskih kantautorica mlađe generacije i organizatorica “Začarane Močvare”, programa koji promovira kantautorsku scenu. Do sada je objavila četiri albuma, a uskoro joj izlazi peti autorski album naziva “Jezero”. Godine 2010. objavljen joj je prvi album “Daljine”, kojim se afirmira kao kantautorica prepoznatljivog tzv. ženskog pisma domaće glazbene scene. Nakon tog uspješnog debitantskog ostvarenja, drugim albumom “Ptice” osvojila je kritiku diljem Hrvatske i regije te zasjela na većinu top-lista glazbenih ostvarenja za 2012. Uslijedili su hvaljeni i među kritičarima izvrsno prihvaćeni albumi “Stablo” 2014., koji je osvojio prestižnu nominaciju “IMPALA” za najbolji europski album, i “Sloboda” 2018. godine, a 16. lipnja objavljuje peti autorski album – “Jezero.”

Ninin važan doprinos razvoju domaće kantautorske scene je i održavanje raznih događanja i projekata koje je ona inicirala i organizirala, pa se od 2007. bavi i organizacijom kantautorskih koncerata; najpoznatiji i najdugovječniji projekt je Začarana Močvara, u klubu Močvara u Zagrebu kojeg ona vodi kao umjetnička voditeljica.

Novi album Nine Romić „Jezero“ osobna je priča o uronu ispod površine i pronalasku vlastitog svjetla. “Svatko od nas može se ogledati u površini jezera te na taj način pokrenuti procese samorefleksije i osobnog rasta. Oni hrabriji svjesno će uroniti prema dnu kako bi otkrili što se krije u toj tami koja pomalo budi strah. Baš ti hrabriji bit će nagrađeni spoznajama da bez plodnog mulja lopoči na bi cvali prekrasnim cvjetovima na površini jezera. Baš poput lopoča i mi imamo priliku postati prekrasan cvijet, ali to se može dogoditi samo kada prihvatimo sve dijelove sebe – pa čak i vlastitu tamu i talog. Uronom na dno jezera možemo se ukorijeniti u svemu što jesmo i što smo do sada doživjeli te se iz te mudrosti vinuti visoko prema suncu i nebu. Album „Jezero“ može biti inicijacija u taj proces, jer on i je svjedočanstvo jednog ovakvog putovanja.”, o albumu je ispričala Nina. Za rezervaciju mjesta/ulaznice molimo da se javite na info@urania.hr. U predmet e-maila navedite “Nina Romić” i javite svoje ime i prezime, datum koncerta te broj mjesta koja biste htjeli rezervirati.