ANA OPAČAK POTPISALA DISKOGRAFSKI UGOVOR ZA AQUARIUS RECORDS! 

 

Ana Opačak potpisala je ugovor s diskografskom kućom Aquarius Records. Ova talentirana Splićanka koju ste mogli upoznati kroz TV show „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“ ujedno predstavlja prvi singl pod okriljem Aquarius Recordsa. Riječ je o pjesmi „Na kraju dana“ s kojom će 22. siječnja 2016. nastupiti na Zagrebačkom festivalu.
PJESMU “NA KRAJU DANA” POSLUŠAJTE NA LINKU:

https://youtu.be/DK3gvQYRnGc 

Ana Opačak rođena je u Splitu gdje je diplomirala engleski i talijanski jezik i književnost. Iza sebe ima nastupe na festivalima kao što su „Splitski festival“, „Zagrebački festival“, „Večer dalmatinske šansone“,„Melodije hrvatskog juga“, ali i višegodišnje nastupe na međunarodnim„Večerima francuske šansone“ na kojima sudjeluje od 2002. te na svjetskom festivalu frankofonije „Visa francophone“ u Villefranche de Rouergue u Francuskoj gdje je 2004. godine predstavljala Hrvatsku. Pjevačica je grupe „Lite Motive“ i „058“.
Kao djevojčica zavoljela je i počela učiti francuski, a tu ljubav je kroz glazbu nastavila njegovati i kasnije. Od 2002. sudjeluje na  „Večerima francuske šansone“ koje već dvadeset godina organizira Prokultura iz Splita i njezin klub Prijatelja šansone. Na tom natjecanju Ana je višestruko nagrađivana te je kao njegova pobjednica imala priliku ne samo predstavljati Hrvatsku na svjetskom festivalu šansone u Francuskoj, nego i učiti jezik i upoznavati kulturu te zemlje kroz razne stipendije. Sa Prijateljima šansone održava koncerte, kako talijanske kancone, tako i francuske, hrvatske te europske šansone, ali i tematske koncerte kao što je bio „Gibonni na naš način“ tj. pjesme Zlatana Stipišića Gibonnija prearanžirane i prevedene na francuski. Zahvaljujući tomu 2010. Gibonni ju je angažirao na snimanju glazbe za kratkometražni animirani film „Vesla“ gdje je pjevala na francuskom, a 2012. ju je pozvao da mu gostuje na koncertu koji je održao u Parizu. Također je sudjelovala na snimanju glazbe za HRT-ov dokumentarni serijal o velikom slikaru Emanuelu Vidoviću.
Sudjelovala je u prvoj sezoni glazbenog tv showa „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“ u kojem natjecanje završava kao polufinalistica nakon čega započinje suradnju sa autoricama Ines Prajo i Arijanom Kunštek. One potpisuju njezin prvi samostalni singl nakon završetka showa, pjesmu „Sve što ostaje“, te pjesmu „Na kraju dana“ za nadolazeći Zagrebački festival.
FOTOGRAFIJE ZA OBJAVU PREUZMITE SA LINKA:
https://mega.nz/#!2ptSyAIL!6FN09dtTDt5fd5-tmNBjnaGB10pGsujHCTQMxIPqZbI

ZAHVALJUJEMO NA OBJAVI OVE INFORMACIJE!