DENI

Major Tom
(Deni Kožić)

https://youtu.be/5jPBI46zKzo

Deni_-_Major_Tom_1080p.mp4.zip    355.6 MB
https://mega.nz/#!K1hzwaRK!A9_pltLxBlVEKC8VhWei6pOi-EZ2HpQOLJSt02FqpT4

Deni_-_Major_Tom_PAL_16-9.mpg.zip    234.1 MB
https://mega.nz/#!S4BXXDTT!9vghz5J2YKcRG2aq5XaVfLlSWkBvvkhsQfuPP5tBJww

Zagrebački kantautor Deni predstavlja videospot “Major Tom”, koji je snimljen na nekoliko zagrebačkih lokacija (muzej automobila Ferdinand Budicki, obala rijeke Save…) pod redateljskom palicom nagrađivanog  Radislava Jovanova Gonza. Dinamičan spot idealno dočarava atmosferu pjesme, a posebnu draž daju snimke zmajeva iz zmajarske radionice Žarka Tkaleca Žare. Razigran ples zmajeva na kristalno plavom nebu, žarke boje prirode, zelenilo trave, nepredvidiva igra oblaka… predstavljaju samo djelić mozaika koji ovaj spot čine uistinu posebnim. Uz Denija, u spotu su sudjelovali Tin Ostreš na bubnjevima i Mladen Munivrana na bas gitari.

Denija možda najviše pamte kad je krajem 80-e plesao na vrhu nebodera glavnog zagrebačkog trga svirajući gitaru u spotu Dobre vibracije Jure Stublića i grupe Film. Nakon što se odlučio započeti kao kantautor, objavio je svoj prvi singl “Nasukan”, koji su slušatelji, ali i glazbeni kritičari dočekali s pohvalama, a onda je uslijedio i videospot za Nasukanog u režiji Radislava Jovanova Gonza. Sada nas vodi na novo glazbeno-vizualno putovanje videospotom Major Tom.

Referirajući se na Bowiejev zamišljeni lik Major Toma u pjesmi Space Oddity, Deni u svojoj pjesmi opisuje u današnje vrijeme sve učestaliju pojavu nerazumijevanja i otuđenja u međuljudskim odnosima, uzrokovanog nedostatkom ljubavi i međusobne tolerancije.

U Major Tomu Deni je osim akustične gitare svirao i električnu gitaru, a Ivan Božanić se ovaj put pored uloge snimatelja i producenta, na pjesmi pridružio svirajući bas i električnu gitaru te je odsvirao dionice stringsa. Bubnjeve je svirao uvijek sjajan Tin Ostreš, a prateće vokale, osim Denija, pjevali su Dudo, Božo i Zde. Remastering je napravio Dražen Šabian u Full Sound Studios iz Londona. Kao i u pjesmi Nasukan, Deni potpisuje tekst i glazbu.