IRENA GIORGI feat. MAURO GIORGI
Summer Tune
glazba: Mauro Giorgi
aranžman: Mauro Giorgi, Irena Giorgi

https://www.youtube.com/watch?v=4qQ8i19EIzk&feature=youtu.be

Nakon nedavno objavljenog albuma prvijenca “Ena’s”, Irena Giorgi izlazi s novim singlom/videospotom “Summer Tune”. Riječ je o instrumentalnoj pjesmi u kojoj glazbenu melodiju potpisuje njen suprug Mauro Giorgi dok aranžman stvaraju oboje.
Pjesma “Summer tune” nastala je, kao što i sam naslov otkriva, ljetos u trenucima instrumentalnih improvizacija uživo koje su ujedno i prepoznatljvost njihovih koncertnih nastupa. Iako se do sad kroz mnoge singlove Irena iskazala kao vokalistica, ona ujedno vlada povećim brojem instrumenata kao što su klavir, harmonika, udaraljke, ali i flauta. Da spoj flaute i gitare može biti čaroban dokaz je upravo ovaj instrumentalni broj.

Pjesmu čini sjetna melodija tajanstveno arhaičnog zvuka koju donose flauta i gitara međusobno se isprepličući i stvarajući razne varijacije. Igra mistične flaute i Maurovih gitara vođene se karakterističnom looping tehnikom kojom Mauro vješto vlada svirajući najlon gitaru, bas i beat box. Riječ je o nasnimavanju glazbenih motiva i fraza uz reprodukciji istih čime se gradi aranžman pjesme. Live looping inače je temelj koncertnih solo nastupa Irene i Maura.

Video Summer tune sniman je u siječnju u pulskom Rock klubu Uljanik.
Snimatelji: Zoran Burazerović i Zlatko Gotovac
Make up/ face painting: Kristina Buić
Scena: Tea Haler
Rasvjeta i efekti: Hrvoje Matoković
Montaža: Mauro Giorgi