Novi spotovi:

Detour, Nola, Mangroove, Mayales, Ana Opačak, Headoneast, Gramofon banda

Pogledajte sedam aktualnih videospotova naših izvođača!

 

DETOUR – BIRAM

Riječ je o pjesmi koju nismo navikli čuti od perjanica hrvatskog novovalnog popa: ‘Ovo nije klasična pop pjesma, ona je glazbeno-stilski više koračnica, himnična pjesma i samim time je pomalo atipična za naš glazbeni izražaj. Spada u jednu od naših rijetkih pjesama na kojima je glavni vokal muški, iako u pjesmi sudjeluje mnogo vokala na onaj „navijački“ ili „mornarski“ način. Pjesma govori o nekim izraženim devijacijama u društvu, a njena poruka  je da djelujemo hladne glave i biramo jer je moć u našim rukama.’ objašnjava Nenad Borgudan.

PROČITAJ VIŠE

 

NOLA – VRATIO SI ME

Riječ je o još jednoj ljubavnoj, ali uvijek iznova drugačijoj Nolinoj pjesmi. Svatko od nas živi u nekim svojim mentalnim zidovima u kojima se odvija neprekidni splet radosti i tuge, zadovoljstva i neugode, ostvarenosti i želja.  Nolin novi videospot za pjesmu „Vratio si me“ hvata intimne trenutke nekoliko “nas” u trenucima svih ovih stanja, koje su interpretirali glumci Luka Juričić, Marijana Matoković, Katja Rabar, Valter Roša i Lara Živolić

PROČITAJ VIŠE

 

MANGROOVE – SANJALA SAM LJUBAV

Mangroove se budi u proljeće i donosi pjesmu i videospot iz sna. Novi singl Sanjala sam ljubav autorskog tandema Željka Veverec/ Toni Starešinić pjesma je koju kako kaže Željka Veverec nije napisala nego sanjala:
“Probudila sam se  jedno jutro s pjesmom u glavi, sjećam se da sam sanjala da je izvodim na nekom starom Zagrebfestu iz 1969. godine sve je bilo tako razigrano, veselo, u bojama…” Baš takva, vesela, razigana i obojena je nova stvar Mangroovea koja priziva duh starih melodija u najboljem smislu te riječi.

PROČITAJ VIŠE

 

MAYALES – MEĐU TAJNIM TAJNAMA

Na dan izlaska albuma “Simbol za Sunce” Mayales je na svojim Facebook stranicama ekskluzivno predstavio malu umjetničku poslasticu, video art spot za uvodnu pjesmu ‘Među tajnim tajnama’. Autor spota je Dalibor Barić, ‘srodna duša’ grupe Mayales te autor omota novog albuma odnosno spota ‘Roadie‘, pjesme koja je prošle godine proširila fan bazu Mayalesovih sljedbenika te ponovno pomaknula granice domaćeg popa, uz neobičnu suradnju s Terezom Kesovijom.

PROČITAJ VIŠE 

 

ANA OPAČAK – DAJ SAD OPET

Jake i upečatljive slike s brzom i dinamičnom izmjenom kadrova noćne i dnevne vožnje automobilom, vjetar u kosi, rotirajući kišobrani koji se pretvaraju u svjetlucave disco kugle prepune šljokica.. samo su mali dio čarolije koja ovaj spot čini interesantnim od prve do posljednje sekunde. Zanimljivo, trebalo je dvoje ljudi, dva dana i preko 3500 reflektirajućih stakalaca koja su se lijepila na kišobran da bi se postigao željeni efekt kišobrana koji predstavlja disco kuglu i asocira na ples.

PROČITAJ VIŠE

 

HEADONEAST – VOLJENA
Zagrebačka grupa Headoneast nastavlja niz konceptualnih videospotova koji vizualno podebljavaju izrečeno glazbom i tekstovima. “Voljena” je vizualizirana ljubavnim parom koji glume djeca, Lea i Patrik, zaigrani i simpatično sebični. Nije li i zreli dio naših života ustvari samo dječja igra? Klišeji ženske opčinjenosti modom i ljepotom, i muškom zaluđenosti kaubojima i muške podređenosti da bi se svidjeli ženi koju vole, prikazani su jednostavno i jasno, u okružju koje je lišeno suvišnih detalja.
PROČITAJ VIŠE

 

GRAMOFON BANDA – K’O OTAC I MATI

Na prvo slušanje, grupa Gramofon u pjesmi „K’o otaci mati“ ostavlja dojam izravnih nastavljača mediteranske pop-tradicije što su je gradili i izgradili ključni protagonisti podržanra – prije svega Arsen i Oliver. No, zagrebemo li ispod površine, lako se mogu detektirati i tragovi drugih, globalnijih utjecaja. Oni prije svega dolaze s područja angloameričkog pop, rock i akustičarskog pisma (od Eaglesa do Beatlesa i natrag) koje je Ante Grossi, zajedno s Marijetom Gregov i suradnicima usvojio, izbrusio i prakticirao tijekom dugogodišnjeg koncertiranja na klupskoj sceni.