Izvođačima Aquariusa 19 nominacija za 25. Porin

Na svečanoj ceremoniji u zagrebačkom klubu Matis objavljene su nominacije za dvadeset i peto izdanje glazbene nagrade Porin, a izvođači Aquarius Recordsa su osvojili devetnaest nominacija! Najviše nominacija dobili su grupe Detour, Mayales i Zvjezdan Ružić Sextet, svaki po tri nominacije.

Grupa Detour briljirala je sa svojim hitom “Biram”, koja je nominirana za pjesmu godine, najbolju vokalnu izvedbu grupe s vokalom, i video broj. Autor pjesme je Nenad Borgudan, a spot je režirala Ivana Marinić Kragić.

“Uvijek je čast i osobno zadovoljstvo kada ti kolege i ljudi iz struke iskažu podršku, a pogotovo za pjesmu koja je na neki način eksces u našem radu, izolirani slučaj, ali nikako nije slučajna. Pjesma ‘Biram’ spada u one radove koji su nastali kao produkt frustracije svega što se oko nas događa, koja govori o nekim izraženim devijacijama u našem društvu pa njena nominacija u tri kategorije među kojima je i ona za Pjesmu godine možda nam je u dosadašnjem radu nekako i najdraža. Čestitamo ostalim nominiranima, zahvaljujemo svima koji su glasom podržali ovu našu koračnicu, glazbenim urednicima koji su je prepoznali i  bez zadrške joj dali vjetar u leđa i na kraju našoj publici.Vidimo se u Splitu.” – izjavio je autor pjesme i frontman Detoura Nenad Borgudan.

Grupa Mayales nominirana je sa svojim “Simbolom za sunce” za album godine, te za rock album godine. Dobili su i nominaciju za najbolju produkciju gdje su nominirani producenti Jura Ferina, Pavle Miholjević i Petar Beluhan.

“Sva tri Mayalesova albuma odlično su prošla pred Porinovim glasačkim tijelom – no nama je to i dalje prilično nestvarno. Ozbiljna glazbena kritika smatra da je prošlogodišnja produkcija usporediva sa zlatnim vremenima hrvatske glazbe, tim više ove nominacije su doista veliki uspjeh. Ovo je svakako još jedan veliki vjetar u leđa našem kotrljajućem cirkusu i suludi kompliment Simbolu za sunce. Nadamo se nastupu i dobrom provodu u Splitu – rekao je frontman Mayalesa Petar Beluhan i pozvao sve da album “Simbol za sunce” poslušaju uživo na velikom koncertu Mayalesa 20. travnja u Tvornici kulture.

Zvjezdan Ružić Sextet nominiran je za najbolji jazz album sa svojim “Elfin Farewell”, producenta Mire Vidovića te za najbolju jazz skladbu s kompozicijom “Kanbal” s istog albuma, autor pjesme je Zvjezdan Ružić. Pripala im je i nominacija za najbolju izvedbu jazz glazbe i to kompozicije “Giant’s freedom”.

Dvije nominacije dobio je Massimo, za pjesmu godine sa svojim hitom “Neka ti plove brodovi”, autora Predraga Martinjaka i za najbolji koncertni album za album Isti osjećaj koji je objavljen u suradnji sa Zagrebačkim solistima,a koji je producirao Ivan Popeskić.

Dvije nominacije dobio je i dvojac Bow vs. Plectrum koji je nominiran za najbolju instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe) za skladbu Kit Blues sa albuma Strings only koju izvodi za Zagrebačkim filharmonijskim orkestrom i za najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) za album Strings only producenata Krešimira Seletkovića i Filipa Vidovića.

Kao najbolji album klasične glazbe nominiran je Radovan Cavallin za “11 per 1 in 1” producenta Antuna Tomislava Šabana, koji je nominiran i za najbolju produkciju klasične glazbe za isti album.

Za najbolji intrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) nominiran je Simply Brass Quintet za album Brass Symposium producenata Vinka Šinceka, Rudolfa Homena, Alana Bošnjaka i Igora Geržine.

Kao novi izvođač godine nominiran je Boris Štok.
“Nominacija za novog izvođača godine mi laska i znači puno, jer to ukazuje da je moj samostalni autorski rad prepoznat od struke i kolega. Definitivno daje lijep poticaj za dalje! Veliko hvala ,čestitam ostalima nominiranima.” – izjavio je nakon proglašenja nominacija Boris koji se nakon angažmana u grupama Manofon i Kvazar okušao u solokarijeri.

Za najbolji album jazz glazbe nominirani su i Marko Tolja i Jazz orkestar HRT-a s albumom “Stavi pravu stvar”, producenta Igora Geržine.

Za najbolji album duhovne glezbe nominiran je Alen Hržica, sa albumom Nova stvorenja, producenta Gorana Kovačića.

Nominirani izvođači Aquarius Recordsa:

Nominacije u Kategoriji br. 1 – Album godine
MAYALES – SIMBOL ZA SUNCE

Nominacije u Kategoriji br. 2 – Pjesma godine
NEKA TI PLOVE BRODOVI –  MASSIMO (autor: Predrag Martinjak)
BIRAM – DETOUR (autor: Nenad Borgudan)

Nominacije u Kategoriji br. 3 – Novi izvođač
BORIS ŠTOK

Nominacije u Kategoriji br. 6 – Najbolji album rock glazbe
MAYALES – SIMBOL ZA SUNCE

Nominacije u Kategoriji br. 10 – Najbolja izvedba grupe s vokalom
DETOUR – BIRAM

Nominacije u Kategoriji br. 12 – Najboli jazz album
ELFIN FAREWELL – ZVJEZDAN RUŽIĆ SEXTET – producent: MIRO VIDOVIĆ
STAVI PRAVU STVAR – MARKO TOLJA & JAZZ ORKESTAR HRT-A – producnet: IGOR GERŽINA

Nominacije u Kategoriji br. 13 – Najbolja skladba jazz glazbe
KANBAL – ZVJEZDAN RUŽIĆ SEXTET (autor: Zvjezdan Ružić)

Nominacije u Kategoriji br. 14 – Nabolja izvedba jazz glazbe
ZVJEZDAN RUŽIĆ SEXTET – GIANT’S FREEDOM

Nominacije u Kategoriji br. 20 – Najbolja produkcija
PAVLE MIHOLJEVIĆ, JURA FERINA, PETAR BELUHAN – SIMBOL ZA SUNCE, MAYALES

Nominacije u Kategoriji br. 20 – Najbolji album klasične glazbe
11 PER 1 IN 1 – RADOVAN CAVALLIN – producent: ANTUN TOMISLAV ŠABAN

Nominacije u Kategoriji br. 26 – Najbolja produkcija albuma klasične glazbe
producent: ANTUN TOMISLAV ŠABAN – 11 PER 1 IN 1 – RADOVAN CAVALLIN

Nominacije u Kategoriji br. 29 – Najbolji album popularne duhovne glazbe
NOVA STVORENJA – ALAN HRŽICA – producent: GORAN KOVAČIĆ

Nominacije u Kategoriji br. 31 – Najbolji koncertni album
ISTI OSJEĆAJ – MASSIMO & ZAGREBAČKI SOLISTI – producent: IVAN POPESKIĆ

Nominacije u Kategoriji br. 32 – Najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe)
BRASS SYMPOSIUM – SIMPLY BRASS QUINTET  – VINKO ŠINCEK, RUDOLF HOMEN, ALAN BOŠNJAK; IGOR GERŽINA
STRINGS ONLY – BOW VS PLECTRUM WITH STRINGS OF ZAGREB PHILHARMONIC ORCHESTRA – KREŠIMIR SELETKOVIĆ, FILIP VIDOVIĆ

Nominacije u Kategoriji br. 33 – Najbolja instrumentalna izvedba (izvan klasične i jazz glazbe)
BOW VS PLECTRUM WITH STRINGS OF ZAGREB PHILHARMONIC ORCHESTRA – KIT BLUES – STRINGS ONLY

Nominacije u Kategoriji br. 32 – Najbolji video broj
redateljica: IVANA MARINIĆ KRAGIĆ – BIRAM – DETOUR

Čestitamo svim nominiranim izvođačima!

Popis svih nominacija pogledajte na http://www.porin.org/content/nominacije-za-25-porin